Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πώς θα βοηθήσει τον Σαμαρά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ;


«Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απαλύνει τη στάση των πιστωτών στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος o oποίος γνωρίζει τις συζητήσεις για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πιθανόν να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια στις φθινοπωρινές διαπραγματεύσεις για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους προκειμένου να αποφύγουν να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg τονίζεται πως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά, σηματοδοτώντας χαλαρότερους όρους
αποπληρωμής του δημόσιου χρέους».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ηγέτες της ΕΕ, στον Βορρά και τον Νότο, μετά το μήνυμα κατά της λιτότητας που έστειλαν οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές , επιδιώκουν να προωθήσουν τα επιχειρήματά τους για τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρωζώνη,.
Επίσης, να σημειωθεί πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες της ΕΕ ετοιμάζονται για τη σύνοδό τους στο σημερινό δείπνο στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητήσουν την πορεία τους μετά την πολύ μεγάλη άνοδο των κομμάτων διαμαρτυρίας στις 28 χώρες της ΕΕ.
δημιουργείται η δυναμική για χαλαρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι με
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, οι πολιτικοί ηγέτες ενίσχυσαν τις αξιώσεις τους για μεγαλύτερη ανοχή στις δημόσιες δαπάνες καθώς η πολιτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο.
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...