Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Στουρνάρας: Μισθοί με βάση την απόδοση στο Δημόσιο


stournvouli
Ο Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή τάσσεται υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης των δημοσίων λειτουργών.
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι ένα τέτοιο σύστημα, εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά, θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.
 «Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη
βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας μμε αφορμή μια ερώτηση που είχε κατατεθεί από τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Νικολόπουλο για το αν καταβάλλεται bonus στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Ως προς αυτό ο κ. Στουρνάρας εξηγεί ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ανώτατο όριο 4.750 ευρώ για τις μηνιαίες αποδοχές του κ. Θεοχάρη. Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα ο Γ.Γ.Δ.Ε λαμβάνει 3.450 ευρώ βασικό μισθό, 1.000 ευρώ επίδομα θέσης, 300 ευρώ έξοδα παράστασης ενώ στα 1.304,35 ευρώ ανέρχεται η εργοδοτική εισφορά.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...