Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΔΗΜΑΡ: Παραμονή Κουβέλη και άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ


Picture 0 for ΔΗΜΑΡ: Παραμονή Κουβέλη και άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ
Την παραμονή του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ πρότειναν ομόφωνα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, στον απόηχο του καταποντισμού στις εκλογές και της δήλωσης Κουβέλη ότι θα θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος.
Τα στελέχη και οι βουλευτές πρότειναν ομόφωνα να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ σε έναν ευρύτερο διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με συνομιλητές την Ελιά, το Ποτάμι αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση για διάλογο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα απορρίπτει κάθε συνεργασία με τη ΝΔ, σηματοδοτεί και επίσημα τη στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τα αριστερά, αλλαγή πλεύσης που είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και κορυφώθηκε
μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός, δηλαδή δύο εκ των βουλευτών που έχουν εδώ και καιρό διαφοποιηθεί εντελώς από την ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, διαφωνώντας εξ αρχής με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση και, πλέον, και με το επιχειρούμενο άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο κ.Ψαριανός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, είπε ότι αυτό που προκύπτει από την πολύωρη σύσκεψη «θέλει μετάφραση», εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο του ότι η εφαρμογή της παραπάνω πρότασης θα οδηγήσει σε αφομοίωση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσημη ανακοίνωση
Στην επίσημα ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σχετικά με την υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, υπογραμμίσθηκε ότι αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ».
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Κουβέλης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του το βράδυ της Κυριακής, σημειώνοντας πως το έκανε για να προασπίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ. «Δεν το έκανα την Κυριακή, γιατί ήθελα να προασπίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία μας. Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτησή μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...