Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Συλλογικά και Υπεύθυνα για την Ανατροπή!‏


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς  που με τη ψήφο σας,  όχι μόνο μας εμπιστευτήκατε, αλλά και μας δίνετε την ευκαιρία να αγωνιστούμε συλλογικά και υπεύθυνα, ώστε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή στην πόλη μας.
Δίνουμε ήδη όλες τις δυνάμεις μας, ώστε την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου να νιώσετε όλες και όλοι δικαιωμένοι.
Η δημοτική κάλπη αποκάλυψε το κεντρικό μήνυμά της για απαλλαγή από την κουρασμένη,
βαλτωμένη και αναξιόπιστη διοίκηση του κ.Ιωαννίδη που επιχειρεί πάλι με ΘΑ… να κρατήσει την εξουσία. Ισχυρή δημοτική πλειοψηφία, περί τα 2/3 των ψηφοφόρων συνδημοτών μας, επέλεξε να ψηφίσει διαφορετικό δημοτικό συνδυασμό από αυτόν της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Η κάλπη, όμως, είχε μηνύματα για όλους. Και για τους συνδυασμούς της μέχρι σήμερα αντιπολίτευσης.
Οι πολίτες των Βριλησσίων εμπιστεύθηκαν τον  κ. Ξένο Μανιατογιάννη και τους συνεργάτες του και  εξέλεξαν την κίνησή  μας ως διεκδικητή της τελικής νίκης και αλλαγής σελίδας στον τόπο μας. Της αναγνώρισαν  θετικό ισοζύγιο τοπικής πολιτικής λειτουργίας, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις, με πνεύμα συνεργασίας με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, παρά τα όποια λάθη και αδυναμίες της.

Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε ότι η κίνησή μας, ως μείζων αντιπολίτευση, εκχώρησε στις άλλες δημοτικές κινήσεις της αντιπολίτευσης για λόγους δημοκρατικής αρχής, συλλογικότητας και ενότητας, «Καλλικρατικά προνόμια» στη σύνθεση επιτροπών και οργάνων του Δήμου.
Οι πολίτες αναγνώρισαν, όμως, την εποικοδομητική προσφορά και των άλλων δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων της  αντιπολίτευσης, ως χρήσιμη συνεισφορά στον αγώνα απέναντι στην πολιτική του απερχόμενου δημάρχου, κ. Ιωαννίδη. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε ως απόλυτη πολιτική εντολή συνεργασίας, όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων των Βριλησσίων, που δεσμεύθηκαν στους πολίτες για την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στο Δήμο.

Ως λαϊκή εντολή αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να τεθεί η συνεργατική λογική στο επίκεντρο της επόμενης μέρας στα Βριλήσσια, επιδιώκοντας, ως δημοτική αρχή, ευρείες δημοκρατικές και δημιουργικές συγκλίσεις για τον τόπο.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τη συμπαράταξη νίκης  που θα δώσει το δήμο εκεί που ανήκει: Στους δημότες,  στις συλλογικότητες και φορείς της πόλης μας, για να τεθούν οριστικά τα Βριλήσσια σε νέα, κοινωνικά αλληλέγγυα και δημιουργική τροχιά βιώσιμης ευημερίας.

-    Μακριά από κομματικές ηγεσίες και υποτακτικότητα στη σκληρή, συχνά ακόμα και απάνθρωπη, πολιτική λιτότητας της κεντρικής διοίκησης.
-    Ανατρέποντας αδυναμίες και αγκυλώσεις του υπερσυγκεντρωτικού θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη» στην πράξη, θέτοντας στο επίκεντρο τις συλλογικότητες, την κοινωνία και τον πολίτη.
-    Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις μνημονιακές επιταγές, ιδίως όπου θίγεται η επιβίωση και αυτονομία της αυτοδιοίκησης και όπου τίθεται σε διακινδύνευση η συνέχεια των πυλώνων-κυττάρων κοινωνικής σπονδύλωσης της πόλης και η συνεκτικότητα του κοινωνικού και περιβαλλοντικού ιστού της.
-    Για μια δημοτική διακυβέρνηση ΜΕ τους δημότες και συμμετοχή σε όργανα συλλογικής διαμόρφωσης και υποστήριξης μετώπων, ενάντια στις πολιτικές που αντιστρατεύονται την αυτόνομη, αυτοδιοικητική λειτουργία και διαλύουν ζωτικά κύτταρα της κοινωνίας της πόλης.
-    Συγκρότηση Συμβουλίου Συνδιαμόρφωσης της Δημοτικής Πολιτικής, με τακτικές συνεδριάσεις και αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων που θα συμφωνήσουν σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή στόχων της ερχόμενης θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, πλαισιωμένο από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους και με βάση την κατανομή της εκλογικής δύναμης τους στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014
.
Στο χέρι όλων μας είναι τώρα η ριζικά διαφορετική νέα ημέρα του Δήμου μας!
Οδηγός μας ο κορμός του προγράμματός μας και ο εμπλουτισμός του από τα πολιτικά μηνύματα της κάλπης της Κυριακής 18 Μαΐου που αποδοκίμασαν ηχηρά τη διοίκηση του κ. Ιωαννίδη.
Ραντεβού στην κρίσιμη κάλπη της Κυριακής, ψήφο-ψήφο για τη νίκη των ριζοσπαστικών, ανατρεπτικών, δημοκρατικών και δημιουργικών δυνάμεων.

Για την επικράτηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, εις βάρος των κάθε λογής μηχανισμών.

Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε και αποχωρεί το κατεστημένο των ΘΑ…, των  χρεών και της υποβάθμισης των υποδομών του Δήμου.

Την επόμενη μέρα υλοποιούμε συνθετική, συμμετοχική και δημοτική πολιτική, για αειφορικό Δήμο Δημιουργίας και Συμμετοχικής διακυβέρνησης, με τις συλλογικότητες, την κοινωνία και τον πολίτη.

Διακύβευμα η αλλαγή διοίκησης στο Δήμο.
Συλλογικά και Υπεύθυνα για την Ανατροπή!
 Για την κίνηση δημοτών «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας»,
Υπ. Δήμαρχος  Ξένος Μανιατογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...