Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα της ΝΔ

N

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής επανέλαβε και πάλι την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας της κυβέρνησης, μέσω των ευρωεκλογών, και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λογίζεται ως συμπλήρωμα της ΝΔ.
 «Αυτό που ζητώ από τους πολίτες είναι ακριβώς να συμβάλουν στη διασφάλιση της σταθερότητας, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο. Δεν μπορώ να αποδεχθώ τη συμπεριφορά που λέει ‘ανήκω στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, αλλά για λόγους κυβερνητικής σταθερότητας ψηφίζω ΝΔ’», λεει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάζοντας το αν πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα. «Αγωνιζόμαστε να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την παράταξη».
Σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με το ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο διαλόγου. «Μας επιτίθεται και μας κατηγορεί διαρκώς. Έκανε την εθνικά ανεύθυνη επιλογή να δημιουργήσει συνθήκες συμβολικού ‘εμφυλίου πολέμου’».
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στις Κάννες, τονίζει ότι όλες οι επιλογές που έγιναν ανήκουν στον Γιώργο Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως τίποτε δεν επιβλήθηκε από τον Μπαρόζο στην τότε κυβέρνηση.
Επανέλαβε, τέλος, πως οι όποιες εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο τον Παπανδρέου ήδη από τις αρχές Ιουνίου του 2011, όταν είχε συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά πιθανή συνεργασία με άλλο πρωθυπουργό.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...