Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Β. Σόιμπλε: Να μην παρασύρονται οι Έλληνες από ανεύθυνους πολιτικούς

Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως «θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει», ενώ απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες «να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους».


Σεβασμό ζήτησε για τον ελληνικό λαό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως «θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει», ενώ απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες «να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους».
Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και στην εκπομπή «Βeckmann», ο κ. Σόιμπλε, παραδέχτηκε ότι «οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» που εφαρμόζονται στη χώρα τους. Τόνισε, ωστόσο, ότι τα αίτια για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας θα πρέπει να αναζητηθούν στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες καλούνται οι
σημερινοί Έλληνες να πληρώσουν. «Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα ελληνικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.
Πάντως, αναγνώρισε τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ελλάδα και εκτίμησε πως «εάν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν». Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η περσινή τουριστική σεζόν ήταν η καλύτερη εδώ και δεκαετίες, ενώ αναμένεται και θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη.
«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», υποστήριξε, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, είπε: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».
Ο κ. Σόιμπλε υπενθύμισε ότι κατά την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στήριξη μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εάν η Ελλάδα χρειαστεί βοήθεια, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oι ευρωσκεπτικιστές και οι αντιευρωπαϊστές

Είναι κοινή διαπίστωση πως κατά την προεκλογική περίοδο ελάχιστη συζήτηση έγινε μεταξύ των υποψηφίων για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης...