Αυτές τις μέρες του Πάσχα συναντώ μίαν ασυνήθιστη εικόνα στην συνηθισμένη μου βόλτα.
Στο εξοχικό σπίτι του πολιτευτή της ΝΔ κ. Γ. Επιτροπάκη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση στην πολύ σημαντική θέση του Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου, είναι σταθμευμένο όλες αυτές τις μέρες ένα κρατικό αυτοκίνητο, με πινακίδες κόκκινες, υπηρεσιακές. Το αυτοκίνητο αυτό υποθέτω ότι ανήκει στο Νοσοκομείο και ως φορολογούμενος πολίτης αυτού του κράτους, από του οποίου τους λειτουργούς έχω πικράν πείρα μιας και το χρεωκόπησαν και μας οδήγησαν σε αυτή την κατάντια, δεν μπορώ παρά να μπω σε χίλιους δυο πειρασμούς υποθέσεων, στους οποίους όμως θα αντισταθώ σθεναρά και
θα θέσω στην πρώτη γραμμή την καλή μου διάθεση, μέρες που είναι…
Έχω λοιπόν όλη την καλή διάθεση να δεχτώ ότι επειδή ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου έχει ιδίαν πείρα και γνώση από πρώτο χέρι της κατάστασης η οποία επικρατεί στην καταρρέουσα δημόσια υγεία, δεν προβαίνει σε ιδιωτικές μετακινήσεις από και προς το εξοχικό του στις διακοπές του Πάσχα, αυτός και οι οικείοι του ίσως, με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του νοσοκομείου.
Επίσης έχω όλη την καλή διάθεση να δεχτώ ότι ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χίου έχει την ικανότητα, την απαραίτητη παιδεία και την καλλιέργεια ώστε να κατανοεί και να νιώθει ότι η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των εκφραστών του καθιστά τουλάχιστον θρασύ βλάκα και ξετσίπωτο κάθε δημόσιο λειτουργό που συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως παλαιοκομματικό ρετάλι που αντί να ενοικιάσει αυτοκίνητο μεταβαίνει ιδιωτικώς σε διακοπές με το υπηρεσιακό όχημα ασελγώντας προκλητικά στο δημόσιο χρήμα των υπερφορολογημένων πολιτών, άρα δεν θα τολμούσε ποτέ να εκτεθεί έτσι πράττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Αναρωτιέμαι λοιπόν μετά από όλα αυτά για ποιον λόγο βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες των διακοπών του Πάσχα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Νοσοκομείου Χίου σταθμευμένο εντός του εξοχικού του σπιτιού και για ποιον λόγο δεν έφερε τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο, να το έχουμε και σε ετοιμότητα δίπλα μας μιας που εδώ στην ΒΔ Χίο των ηλικιωμένων κατοίκων δεν υπάρχει ούτε γιατρός τις περισσότερες μέρες του έτους.
http://eleutheriellada.wordpress.com/