Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το Ποτάμι δεν είναι ένα «Πασοκογενές» κόμμα, είπε σε συνέντευξή του ο Στ. Θεοδωράκης

Το Ποτάμι δεν είναι ένα «Πασοκογενές» κόμμα, είπε σε συνέντευξή του ο Στ. Θεοδωράκης και υποστήριξε ότι οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν και όχι να έχουν έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό

Την άποψη ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο δράσης και κυρίως «να κάτσουν οι πολιτικοί κάτω να δουλέψουν, να μην έχουν τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή των μνημονίων, είτε με τη μορφή άρνησης των μνημονίων - γιατί και τα δύο είναι το ίδιο λαϊκίστικα», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Εμείς έχουμε την τόλμη και θα το επιχειρήσουμε, και θα δούμε αν και οι άλλοι έχουν την τόλμη», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι αρκετά «παλιά» κόμματα αποφάσισαν να βάλουν νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά τους, αφού πρώτα το Ποτάμι έπραξε ανάλογα. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε το ερώτημα «βάζουν επειδή το πιστεύουν ή βάζουν απλώς για να κάνουν αντιπερισπασμό στο Ποτάμι; Αυτό ας το κρίνει ο πολίτης».
Ο κ. Θεοδωράκης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το Ποτάμι είναι ένα «πασοκογενές» κόμμα,
υποστηρίζοντας ότι στο κόμμα του δεν υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, αυτό ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ένα στα δύο στελέχη του είναι από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος σοβαρά να υποστηρίξει ότι εμείς είμαστε η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκτίμησε ότι η δημιουργία της τριμελούς κυβέρνησης ήταν ορθή, καθώς αποτέλεσε «μία μια πράξη ευθύνης επειδή ήμαστε στο παραπέντε μιας μεγάλης καταστροφής, αλλά η προηγούμενη συμπεριφορά τους». Ωστόσο προσέθεσε ότι σε οικονομικό επίπεδο η κυβέρνηση δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη καθώς «περιέσωσε κάποια πράγματα, αλλά ουσιαστικά δεν πρόσφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν πρέπει αυτές να γίνονται «με βάση τις... καρέκλες, αλλά με βάση μία συμφωνία γύρω από τα 20 σημεία που είναι προτεραιότητα για τη χώρα». «Όταν τελειώσουν οι ευρωεκλογές και πάμε σε εθνικές εκλογές, εμείς θα πούμε τις 20 τομές που προτείνουμε για την ελληνική κοινωνία και θα καλέσουμε τα άλλα κόμματα να πουν τις απόψεις τους γι αυτές και εκεί θα φανεί αν μπορούμε να συνεργαστούμε», τόνισε.
Επίσης, πρόσθεσε ότι «εάν η κοινωνία αποφασίσει σε αυτές τις 20 τομές και επιβραβεύσει το πρόγραμμά μας στις εθνικές εκλογές το πρόβλημα θα το έχουν τα άλλα κόμματα. Αλλά εμείς δεν θα πάμε να κάνουμε μια κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα, λέγοντας πάρε τα μισά υπουργεία εσύ να πάρω και εγώ τα άλλα μισά, για να χορτάσουμε καρέκλες και λιμουζίνες και απλώς να λέμε ότι είμαστε συγκυβέρνηση. Έχω άλλο σχέδιο στο μυαλό μου... Αλλά θα τα πούμε μετά τις εθνικές εκλογές».
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ηγεμονίας της Γερμανίας επισήμανε ότι «είναι μεγάλο πρόβλημα» καθώς «η Ευρώπη δεν είναι μαγαζάκι της Γερμανίας, Γερμανίας- Γαλλίας, ούτε των βόρειων χωρών». «Εγώ ελπίζω ότι το νέο ευρωκοινοβούλιο με τις λίγο αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά και γενικά με την τάση που υπάρχει να ενισχύσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα οδηγήσει στη μείωση του διακρατισμού στην Ευρώπη. Αυτός είναι ένας αγώνας που δεν μπορεί να δοθεί μόνο από την Ελλάδα. Πρέπει να δοθεί με συμμαχίες άλλων χωρών, νοτίων και βόρειων, ώστε να καταλάβουν όλοι ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι στην ένωση της και όχι στην ηγεμονία μιας δύναμης», τόνισε.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ισχύ αυστηρότερο πλαίσιο για ασφαλή προϊόντα στην ΕΕ

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την ασφάλεια των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα. Δίνει περισσότερες ε...