Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ανεργία, η κοινωνική πολιτική και τα έργα οι άξονες του προγράμματος του Γ. Σγουρού

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και η ολοκλήρωση των έργων για τα στερεά και υγρά απόβλητα, είναι οι τρεις άξονες στους οποίους κινείται το πρόγραμμα του υποψηφίου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και η ολοκλήρωση των έργων για τα στερεά και υγρά απόβλητα, είναι οι τρεις άξονες στους οποίους κινείται το πρόγραμμα του υποψηφίου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.
Ο κ. Σγουρός, αναφέρθηκε σε αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται, όπως στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, κόστους 60 εκατομμυρίων ευρώ, στην προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά (120 εκατ. ευρώ), στην πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστήμιου (48 εκατ. ευρώ), στην ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της περιοχής των προσφυγικών (35 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της καινοτομίας με 200 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Επίσης, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του προγράμματος των παιδικών σταθμών, τις δράσεις στήριξης των οικονομικά αδυνάτων με 300 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, τη βοήθεια των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά, τη λειτουργία γηροκομείων στο Ίλιο, τα Σπάτα, τα Μέγαρα, τον Πειραιά και ορφανοτροφείων, όπως το Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά.
Ακόμη, περιέγραψε τα τέσσερα έργα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα, Φυλή, τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στον Μαραθώνα, τα Σπάτα, τις Σπέτσες, την Ύδρα, την Αίγινα και τα έργα κατασκευής δικτύων σε όλους τους δήμους.
Ο κ. Σγουρός υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, όπου, εκτός άλλων παρεμβάσεων, περιλαμβάνει και την ένωση της Αττικής από το Λαύριο μέχρι το Πέραμα, για πεζούς και ποδηλάτες.
Όπως είπε, «αξιοποιώντας την παλιά ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή δημιουργείται ένας αδιαίρετος χώρος περιπάτου πεζών και ποδηλατοδρόμου, διαμορφώνοντας έτσι μια διαδρομή ιστορίας, πολιτισμού και οικολογίας».
Σχολιάζοντας, δε, την κριτική που δέχεται από τους συνυποψηφίους του ανέφερε ότι «εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την Αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν κάνουμε αγγαρεία. Τα προβλήματα της Αττικής δεν τα μάθαμε σε εντατικό φροντιστήριο 30 ημερών. Δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αττική».
 http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...