Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Να θέσουμε φραγμό στην επανεμφάνιση του Ναζισμού‏


Στις εκδηλώσεις μνήμης  για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων της Ευρώπης, θύματα του Ολοκαυτώματος, παραβρέθηκε το μεσημέρι, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, αποτίοντας  φόρο τιμής στην μνήμη των ανθρώπων που σφαγιάσθηκαν κατά την διάρκεια της Γερμανικής θηριωδίας θέτοντας σε εφαρμογή το μεθοδικό σχέδιο εξόντωσης την άνοιξη του 1943.
Ο Μάρκος Μπόλαρης υπογράμμισε πως «Η  μνήμη του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος δεν είναι θέμα μόνον της  φριχτά αποδεκατισμένης κοινότητας του  Ελληνικού Εβραϊσμού. Αφορά όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτου θρησκείας ή πολιτιστικής καταβολής, αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, αφορά όλους μας. Η μνήμη των 50 χιλιάδων Σαλονικιών Εβραίων συμπολιτών μας, θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας δεν είναι θέμα απλά ιστορικό, δεν είναι θέμα απλά ανθρωπιστικό σαν διαχρονικό μάθημα υπεράσπισης του συνανθρώπου και αλληλεγγύης προς γείτονά μας που κινδυνεύει. Είναι και θέμα για να σκεφτούμε ποια είναι τα ολέθρια αποτελέσματα της μισαλλοδοξίας.
 Το να θέσουμε φραγμό στην επανεμφάνιση του Ναζισμού, είναι ζήτημα ζωτικό του σήμερα της Ελληνικής κοινωνίας, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή όπου οι εκφάνσεις του παρακράτους συγκροτημένες στο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής βρίσκουν πρόσφορο έδαφος  δημαγώγησης των λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται  από την ανεργία, την άδικη φορολόγηση και την συρρίκνωση της αγοράς, που ταλανίζονται από την κατάρρευση ενός συστήματος πολιτικής διαπλοκής, διαφθοράς και εθνικής δουλικότητας προς τις υφεσιακές προσταγές της Γερμανικής Δεξιάς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...