Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ποντάρει στην ανανέωση η «Ελιά»

ELIA1

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το matrix24.gr, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι στις επτά το απόγευμα, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές.
Επενδύοντας στους νέους ανθρώπους, η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη», όπως είναι το πλήρες όνομα του συνδυασμού, προσαρμόζει τα συνθήματά της στον σκοπό αυτό, μιλώντας για «αξιοπρεπείς δουλειές για τους νέους». Σε μία εκδήλωση με κεντρικά θέματα την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις νέες θέσεις εργασίας, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Με έτερο σύνθημα «το μέλλον σου είναι το μέλλον μου», οι νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού θα επιχειρήσουν
να πείσουν για την ανάγκη στήριξής τους, ενώ με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση των πολιτών, θα φωνάξουν «βάζουμε stop στην Αποχή – Λέμε ΝΑΙ στην Συμμετοχή».
Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν τη νεολαία ως δύναμη αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η έμφαση θα δοθεί κυρίως στην κινητοποίηση και την στήριξη των νέων για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, τη δημιουργία αξιοπρεπών νέων θέσεων εργασίας και την εγγύηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους. Ως «όπλο» τους δε, σε αυτή την πορεία, αντιλαμβάνονται την «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τους Νέους» και την ίδια την ζωντάνια του ανανεωτικού ψηφοδελτίου της Ελιάς. Εξού και παρά το γεγονός ότι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση θα είναι όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του συνδυασμού, παρεμβάσεις θα κάνουν οι νεότεροι υποψήφιοι, άλλοι νέοι που θα εκπροσωπούν τις κινήσεις που συμμετέχουν στην Ελιά και εκπρόσωποι των PES Activists από την Αθήνα, τον Πειραιά και την Κρήτη. Και αν οι PES Activists είναι λίγο γνωστοί στην Ελλάδα, αφού συγκροτήθηκαν με πρωτοβουλία του PES το 2007 και μέχρι πρότινος δεν εκπροσωπούνταν στην χώρα μας, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με πρωτοβουλία νέων σοσιαλδημοκρατών συγκροτήθηκαν πρόσφατα Ομάδες Πόλης σε Αθήνα, Κρήτη και Πειραιά, και ευελπιστούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στην προώθηση των προοδευτικών αξιών στην χώρα μας και την ανάδειξη του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία της Κομισιόν. Στην εκδήλωση της Πέμπτης, άλλωστε, θα παρουσιαστεί και η πανευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Μάρτιν Σουλτς “Knock the Vote” και θα προβληθούν βίντεο από την εκστρατεία του.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση της Πέμπτης, θα απευθύνουν ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τις ημέρες του Πάσχα, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος και οι επικεφαλής των άλλων κινήσεων της Ελιάς, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Marije Laffeber και η Louise Mariani η οποία θα παρουσιάσει την πανευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια του ΕΣΚ, «Αλλάζουμε την Ευρώπη Πόρτα-Πόρτα».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...