Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Με ... Γκάζι από τους Νέους!


Χτες αποδείχτηκε ότι η Ελιά δεν έχει μόνο βαθιές ρίζες, αλλά καινεανικό κορμό. Η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη συνδιοργάνωσε μαζί με το Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) και τους PES Αctivistsέναν ανοιχτό διάλογο αφιερωμένο στις νέες και τους νέους, στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Μια εκδήλωση απόλυτα επιτυχημένη, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής νέων, δημιουργικών ανθρώπων, αλλά κυρίως λόγω της ουσίας των ιδεών και των προτάσεων που ακούστηκαν.
 
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, δίνοντας έμφαση στο μεγάλο ευρωπαϊκό διακύβευμα και τις βαθιές ιδεολογικές και αξιακές διαφορές ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό  Κόμμα (“PES”) που εκφράζεται στην Ελλάδα από τηνΕλιά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που εκφράζεται από τη ΝΔ. Ανάμεσα στην Πρόοδο και τη Συντήρηση.
 
Aναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του PES Marije Laffeber, στην ομιλία της εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό, παρουσίαζοντας το οργανωμένο σχέδιο των Σοσιαλιστών για τηναντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Τόνισε την αμέριστη στήριξη του PES στην Ελιά και ευχαρίστησε προσωπικά την Συλβάνα Ράπτηγια το έργο της, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την συμβολή της στην ψήφιση της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τους Νέους (EuropeanYouth Guarantee), ως μέλος της Επιτροπής Εργασιακών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τέλος, χαιρέτησε την πρόσφατη δημιουργία και την δυναμική παρουσία του νεανικού κινήματος τωνPES Activists στην Ελλάδα.
 
Η Louise Mariani παρουσίασε την πανευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια  του PES για την εκλογή του Μάρτιν Σουλτς «Αλλάζουμε την Ευρώπη Πόρτα-Πόρτα», που εξαπλώνεται πρωτοποριακά «από τα κάτω» και στηρίζεται σε πανευρωπαϊκό δίκτυο ακτιβιστών στο πρότυπο της εκστρατείας του Ομπάμα.
 
Τον λόγο πήραν επίσης οι εκπρόσωποι των PES Activists από Αθήνα, Κρήτη και Πειραιά, οι εκπρόσωποι των κινήσεων της Ελιάςκαι οι υποψήφιοι Ευροβουλευτές με την Ελιά κάτω των 35 ετών, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για την “Κεντροαριστερά της εποχής μας, μέσα από έναν προοδευτικό διάλογο.
 
Παρουσιάστηκε επίσης τιμητικό βίντεο για τον μεγάλο αγωνιστή της Δημοκρατίας Αντώνη Καρρά.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στο:https://www.youtube.com/watch?v=XkR7t-cXzRg


Συλβάνα Ράπτη (www.raptisylvana.gr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...