Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΒΟΛΙΒΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΜΟΡΑΛΕΣ

evo-morales2

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και παράλληλα αύξηση στο βασικό μισθό των κλαδικών συμβάσεων κατά 10%.
Πρόκειται για αύξηση πολύ μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό που το 2013 ανήλθε στο 6,5%. «Πετύχαμε οικονομική ανάπτυξη και αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%», δήλωσε ο Μοράλες. Το ΑΕΠ της Βολιβίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχει τριπλασιαστεί από την ημέρα που ανέλαβε την Προεδρία ο Έβο Μοράλες (2006), φτάνοντας το 2012 στα 27 δις δολάρια. Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2014 είναι να επιτευχθεί ανάπτυξη 5,2%.

Την ανακοίνωση του Μοράλες χαιρέτισαν τα συνδικάτα. Αντίθετα η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών
(CEPB) άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο της χώρας, καταγγέλλοντας πως παρακάμφθηκε στις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν της δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στις συζητήσεις. Επίσης αναφέρουν πως πρόκειται για μια προεκλογική κίνηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...