Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Επαινοι στην τρόικα για τα «άγρια» μέτρα λιτότητας στην Ε.Ε. από τον Γερμανό πρόεδρο βιομηχάνων



Στον προεκλογικό αγώνα εν όψει ευρωεκλογών μπήκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Ούλριχ Γκρίλο. Σε επιστολή που απεύθυνε σε 1.000 στελέχη του γερμανικού κόσμου αναφέρεται τόσο στην πρόοδο που σημείωσαν οι χώρες της κρίσης, η οποία όπως επισημαίνει «είναι μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν πολλοί», όσο και στο «success story» της Ενωμένης Ευρώπης. Φυσικά ο Γκρίλο δεν ξεχνά να υπερθεματίσει υπέρ των μεταρρυθμίσεων στις χώρες αυτές και να ζητήσει την αυστηρή εφαρμογή τους. «Προς έκπληξή μου, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία», παρατηρεί ειδικά για την χώρα μας ο Ούλριχ Γκρίλο,
προσθέτοντας: «Η εξυγίανση των δημοσιονομικών στις χώρες της κρίσης συντελέστηκε με μεγαλύτερη συνέπεια σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία».

Ο Γκρίλο θεωρεί ότι οι περισσότερες χώρες της κρίσης έγιναν πιο ευέλικτες και παραπέμπει στην υποχώρηση των εισαγωγών, οι οποίες στο παρελθόν είχαν εκτιναχθεί και πλησιάζουν τώρα σε μια υγιή ισορροπία στα εμπορικά ισοζύγια των χωρών της κρίσης.

Το ίδιο θετική είναι η αποτίμηση του Ούλριχ Γκρίλο όσον αφορά τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του ESM. «Ο εν λόγω μηχανισμός κάλυψε ένα θεσμικό κενό», εκτιμά ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, προσθέτοντας: «Στο παρελθόν δεν υπήρχε ένας μηχανισμός ο οποίος να βοηθά τις χώρες του ευρώ στον απαιτούμενο βαθμό, σε περίπτωση που αυτές θα κινδύνευαν να αποκλειστούν από τις κεφαλαιαγορές». Αυτό που έχει καθοριστική σημασία για τον Ούλριχ Γκρίλο είναι η σύνδεση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την ευρωπαϊκή πίεση για μεταρρυθμίσεις. «Χωρίς τους όρους και τη συνεπή δράση της τρόικας, οι μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της σταθερότητας και της ανταγωνιστικότητας δεν θα σημείωναν τέτοια πρόοδο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων απευθύνει έκκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Γερμανίας να προβάλει, εν όψει των ευρωεκλογών, το ευρωπαϊκό success story: «Προβάλετε την επιτυχημένη ιστορία της Ευρώπης. Θέστε προτεραιότητες υπέρ της ανάπτυξης και της ευημερίας».
http://www.dimokratianews.gr
/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...