Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Η Τουρκία οφείλει την ιστορική συγνώμη αναγνωρίζοντας την γενοκτονία των Αρμενίων και Ελλήνων‏

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Τιμώντας την θλιβερή επέτειο των 99 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενίων,  ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης  και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, παραβρέθηκαν το μεσημέρι, στην επιμνημόσυνη δέηση η οποία  τελέσθηκε στην μνήμη  των μαρτύρων της γενοκτονίας.
Εξερχόμενος, ο κ. Μπόλαρης δήλωσε «Έναν αιώνα μετά την εφαρμογή ενός συστηματικού σχεδίου εξόντωσης των αλλοεθνών υπηκόων της Οθωμανικής επικράτειας, οι πληγές από την αφανισμό πλέον του ενός εκατομμυρίων Αρμενίων εξακολουθεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία που ο χρόνος δεν μπορεί να απαλύνει.

Τα συλλυπητήρια της Τουρκίας όπως τα υπέβαλλε στη φετινή επέτειο της γενοκτονίας ο Τούρκος Πρωθυπουργός  "στα εγγόνια των Αρμενίων που σκοτώθηκαν το 1915" δεν μπορούν να αποτελέσουν χειρονομία συμφιλίωσης όσο δεν συνοδεύονται άμεσα και ανυπόκριτα από έκφραση συγνώμης. Γιατί η συγνώμη δεν είναι μια πράξη ταπείνωσης, αλλά γενναιοφροσύνης. Η αμήχανη διαχείριση του παρελθόντος από την Τουρκική Κυβέρνηση, αποκαλύπτει εκτεταμένο δημοκρατικό έλλειμμα. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου, θα αποτελέσει και την συγνώμη η οποία θα ενισχύσει την ειλικρινή μετάβαση της Τουρκίας σε ένα σύγχρονο κράτος που αντλεί τη δύναμή του όχι από την ισχύ του απολυταρχισμού, που είναι συνυφασμένη με πράξεις βίας, αλλά από τη δύναμη της συμφιλίωσης με το επώδυνο παρελθόν. Διαπιστευτήριο της Τουρκίας για την ένταξή της στον ιστορικό κύκλο των δημοκρατικών χωρών είναι και η αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων και Ελλήνων».

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.ΒΑΡΤΚΕΣ ΚΟΝΤΑΞΙΑΝ


Ενσωματωμένη εικόνα 2

Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΧΡΥΣ.ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ, ΓΙΑΝ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΧΑΡ.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...