Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει και πάλι να εμπιστευτούν η μια την άλλη.


Η Συλβάνα μιλώντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε συγκέντρωση φίλων της μεταξύ άλλων είπε:
«………………………Ποιο είναι το διακύβευμα για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές;
Απαντώ, όσον αφορά εμάς, στη Χώρα μας, Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να εμπιστευθούν και πάλι η μία την άλλη. Μόνον έτσι θα έχουμε ως αποτέλεσμα το μεγάλο ζητούμενο που είναι μια καλύτερη ζωή για όλους, δίχως κρίση και μνημόνια.
Περάσαμε και περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο ως χώρα. Λοιδορηθήκαμε από κάποιους. Κατηγορηθήκαμε πως δε δουλεύουμε και πως δεν κάναμε αρκετά για να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα μας.
Η εικόνα αυτή έχει μεν τώρα αρχίσει να αλλάζει, γιατί δείξαμε και πάλι χάρη στο ΠΑΣΟΚ,
πως είμαστε ικανοί να συνεργαζόμαστε και να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά μένει να παγιοποιηθεί και στην καινούρια Ευρωβουλή αλλά και στην καινούρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού το
πολιτικό προσωπικό της ΕΕ αλλάζει από το καλοκαίρι και μετά.

Από την άλλη, πρέπει και η Ευρώπη να κάνει αυτό που της αναλογεί. Οι συντηρητικές δυνάμεις που έως τώρα είχαν την πλειοψηφία στην Ευρώπη, μας επέβαλλαν πολύ σκληρές πολιτικές. Πρέπει να καταλάβουν πως έκαναν λάθος και πως την «πλήρωσαν» άνθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα.Πρέπει η Ευρώπη να τους δείξει πως έχει αναγνωρίσει τις θυσίες τους και να σταθεί στο πλευρό τους. Γι’ αυτό χρειάζεται συνολικότερη στροφή στις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Πρέπει να ξαναθυμηθούμε τις αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η δημιουργία της ΕΕ. Την αλληλεγγύη πρώτα απ’ όλα. Και τη δημιουργία σταθερότητας και ειρήνης. Η ΕΕ με τον τρόπο που λειτούργησε τα τελευταία χρόνια δημιούργησε έχθρες μεταξύ των λαών της, δημιουργώντας εύφορο έδαφος για την εμφάνιση ακραίων λαϊκίστικων πολιτικών. Το πληρώσαμε αυτό πολύ άσχημα τον προηγούμενο αιώνα.




Η ΕΕ λοιπόν πρέπει να ξαναθυμηθεί και να ξανανεβαστεί τον άνθρωπο. Πρέπει να θυμηθεί πως δεν είναι μόνο αγορά, αλλά τόπος συνύπαρξης ανθρώπων, άρα δεν μπορεί να αποφασίζει μόνο με βάση οικονομικούς δείκτες, αλλά πρέπει να θέτει και δεσμευτικούς κοινωνικούς στόχους. Υπάρχουν τα εργαλεία για να το κάνει. Οι ίδιες οι Συνθήκες πάνω στις οποίες βασίζεται η λειτουργία της, ορίζουν ξεκάθαρα πως κάθε ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει πριν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί να διασφαλίζει υψηλό επίπεδο απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, να δίνει εφόδια μέσω της εκπαίδευσης και να καταπολεμά τους αποκλεισμούς.




Αυτές είναι ακριβώς και οι αρχές των Σοσιαλιστών. Αυτή λοιπόν είναι η στροφή που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους ότι οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για πειραματισμούς και δοκιμές, γιατί το αποτέλεσμα αφορά άμεσα την καθημερινή μας ζωή………….»Συλβάνα Ράπτη (www.raptisylvana.gr@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...