Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

"τομή υπέρ της διαφάνειας" στη λειτουργία των κομμάτων


Είχε παρουσιαστεί με πανηγυρικό τρόπο ως μια "τομή υπέρ της διαφάνειας" στη λειτουργία των κομμάτων. Είχαν μάλιστα κληθεί και "προκληθεί" όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο. Ο λόγος για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να καλέσει έξι ελεγκτικές εταιρίες διεθνούς κύρους να ελέγξουν τα οικονομικά του και να υποβάλλουν σχετικό πόρισμα. Ο έλεγχος έγινε, το πόρισμα υπεβλήθη, αλλά φεύ, κατέληξε ως επτασφράγιστο μυστικό σε κάποιο συρτάρι. Η δικαιολογία; Θα δοθεί στη δημοσιότητα, όταν και τα άλλα κόμματα κάνουν το ίδιο! Κάποιοι, αφελώς, περίμεναν ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος θα ήταν αυτή που θα ανάγκαζε και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο. Τελικά, από τις πρόσφατες αντεγκλήσεις "κορυφής" καταλάβαμε. Το πόρισμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέσον εκκαθάρισης εσωκομματικών λογαριασμών. Κρίμα! 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα ήταν πολύ σημαντικό για όλους μας να μαθαίναμε τι τελικά ψηφίστηκε για τις Τράπεζες. Αλλά αυτοί που έπρεπε να το αναδείξουν, αποχώρησαν από τη Βουλή με γελοίες δικαιολογίες. Ή μήπως τελικά έφυγαν ακριβώς γι αυτό; Και αυτός που καταψήφισε, δεν μπήκε στον κόπο να μιλήσει και να εξηγήσει τους λόγους. Ίσως να είχε δίκιο για την ψήφο του. Που το έχασε γιατί δεν μίλησε. Για το θέμα των Τραπεζών όμως, ο Πάσχος Μανδραβέλης στη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Που εξηγεί πολλά.


Του Γιώργου Φλωρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...