Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Kατσίκης: Η ΝΔ παραποίησε τα λεγόμενα μου

«Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων σε πληρωμή τόκων και χρεολύσιων, θα εξαρτηθούν συνεπώς αν στον χρόνο είτε Φεβρουάριο ή Μάρτιο  δεν βρούμε λύση , τότε μονόδρομος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με ότι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκης.
Στην συνέχεια ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για επιστροφή στην δραχμή: «Άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και
τίποτε άλλο».
Ο ίδιος, με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας ανοικτά λόγο για προσάρτηση τους στην Ελλάδα.
«Αν νομίζουν ότι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία , τότε να προσθέσουμε στην ελληνική γη, στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία. Να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος. Εννοώ αν εκείνοι πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, τότε όπου Μακεδονική γη, ελληνική γη και ο νοών νοείτω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.
Σκληρή απάντηση ΝΔ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κώστα Κατσίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι φανερό ότι και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνειδητοποιούν ότι με την κυβερνητική ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η χώρα συνεχίζει έναν επικίνδυνο κατήφορο.

Ομολογούν, πλέον, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο.
Απάντηση Κατσίκη
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, έβγαλε απάντηση στην οποία κάνει λόγο για παραποίηση λεγομένων και τονίζει πως η αξιολόγηση θα κλείσει
Αναλυτικά: 
Η παραποίηση γεγονότων και λεγομένων έχει εδώ και καιρό ονοματεπώνυμο. Λέγεται Νέα Δημοκρατία. Εξειδίκευση στην παράφραση και στην κινδυνολογία.
Μιλούν για ανευθυνότητα αυτοί που έχουν περίσσευμα τέτοιας. Οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλαλάζουν για εκλογές, χωρίς ουσιαστικά να τις θέλουν. Που προτάσσουν το κομματικό όφελος έναντι του Εθνικού συμφέροντος. Που τορπιλίζουν την Εθνική προσπάθεια αντί να τη συνδράμουν.
Η τακτική των προσωπικών και κομματικών επιθέσεων είναι πλέον παρωχημένη. Πολιτικά επιχειρήματα έχετε κύριοι;
Την αγωνία μας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης την ερμηνεύετε ως «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά». Μην είστε τόσο προκλητικά ταυτισμένοι και μη γίνεστε τόσο απροκάλυπτα τιμητές των ανθελληνικών θέσεων του κ. Σόιμπλε.
Πάψτε να εθελοτυφλείτε. Η αξιολόγηση θα κλείσει, η οικονομία θα αναπνεύσει και οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο τους.
http://www.kathimerini.gr/895373/article/epikairothta/politikh/katsikhs-h-nd-parapoihse-ta-legomena-moy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...