Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Για «προκλήσεις της Ελλάδας» στο Αιγαίο μιλά η Τουρκία! Επίθεση Τσαβούσογλου σε Καμμένο

Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφο της «Χουριέτ».  Συγκεκριμένα, με αφορμή τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδος πάνω από τα Ίμια (δείτε εδώ), ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας «συνέστησε σωφροσύνη στον υπουργό».
Ο κ. Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις διερευνητικές συνομιλίες για τα θέματα του Αιγαίου με την Ελλάδα, είπε: «Εμείς συνεχίσαμε τις διερευνητικές. Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις. Η Ελλάδα κάνει
προκλητικά πράγματα από καιρό. Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα. Τα περισσότερα ούτε καν τα δημοσιοποιούμε. Αλλά κλιμακώνουνε την κατάσταση, με αφορμή το θέμα των Ιμίων. Ο υπουργός Αμύνης πρέπει να είναι σώφρων. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την σωφροσύνη μας. Ξέρουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση. Δεν είναι νέα η συμπεριφορά του υπουργού. Εμείς αυτά τα έχουμε πει στον Τσίπρα και τα λέμε. Μεταξύ των δυο χωρών τα θέματα που διαφωνούμε πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Πρέπει να είμαστε διακριτικοί. Αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα».
Σε κοινή τους δήλωση, με αφορμή το «μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά» και τις «απειλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για σύγκρουση στο Αιγαίο», οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναφέρει την Τουρκία «εντός των ορίων της νομιμότητας και να προστατεύσει την Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά σύνορα από τις επικίνδυνες τουρκικές αμφισβητήσεις».
Οι Μ. Κεφαλογιάννης, Μ. Σπυράκη, Ε. Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης ζήτησαν από τις Βρυξέλλες «να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα της τουρκικής κυβέρνησης και να καταδικάσει την πρακτική της έντασης, των απειλών και των αντιπαραθέσεων, που εφαρμόζει μία υποψήφια προς ένταξη χώρα σε βάρος κράτους μέλους».
Κάλεσαν δε την Τουρκία «να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου, όπως θεμελιώνεται στις Διεθνείς Συνθήκες».
http://www.eklogika.gr/news/Gia-%C2%ABproklhseis-ths-Elladas%C2%BB-sto-Aigaio-mila-h-Tourkia!-Epithesh-Tsavo%CF%85soglou-se-Kammeno-02-02-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά

Να καταστούν άμεσα εφαρμόσιμοι και λειτουργικοί οι φιλικοί διακανονισμοί για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία...