Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλ. Ρέγκλινγκ: Λύση για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις, όχι η ελάφρυνση χρέους

«Όχι» σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους λέει ο επικεφαλής του ESM, Κλ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος σε άρθρο του στους Financial Times καθησυχάζει για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και υποστηρίζει ότι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν συνίσταται στην πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, αλλά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Υπεραμυνόμενος της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, σημειώνει πως αυτό δεν εμπνέει πλέον, καμία ανησυχία και υποστηρίζει πως «δεν θα είχαμε εκταμιεύσει τόσα χρήματα στην Ελλάδα, αν πιστεύαμε ότι δεν θα τα παίρναμε πίσω». Αναφέρεται παράλληλα, στα ήδη ληφθέντα μέτρα για το χρέος και επαναλαμβάνει ότι το πραγματικό κόστος εξυπηρέτησής
του είναι μεταξύ των χαμηλότερων της Ευρώπης. «Μακροπρόθεσμα έχουμε δεσμευθεί να βοηθήσουμε περαιτέρω, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» συνεχίζει, εξαίροντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
«Το ΔΝΤ φαίνεται πως αγνοεί την παραπάνω δέσμευση» σημειώνει επίσης, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι «η λύση για την Ελλάδα δεν συνίσταται σε μία πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, αλλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα αποτρέψουν νέες καθυστερήσεις στην εκταμίευση της επόμενης δόσης».
Απευθυνόμενος τέλος, προς την Αθήνα, την καλεί να επιταχύνει τον ρυθμό εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς «παρά τις θετικές επιδόσεις του 2016, περαιτέρω καθυστερήσεις θα έθεταν σε κίνδυνο τις ανοδικές τάσεις»
http://www.eklogika.gr/news/Kl-Regklingk-L%CF%85sh-gia-thn-Ellada-oi-metarruthmiseis-oxi-h-elafrunsh-xreous-09-02-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!