Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχει και ο… προοδευτικός Τράμπ

Έχοντας κλείσει περίπου ένα μήνα στην προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τράμπ έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις αποφάσεις που λαμβάνει. Συνήθως οι αποφάσεις αυτές είναι από συντηρητικές έως εξαιρετικά… συντηρητικές!
Η νέα δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ, κινείται σε προοδευτικά «νερά» και ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όπως αναφέρουν αμερικάνικα ΜΜΕ ο Τραμπ δεσμεύτηκε, σε μια ομιλία του, ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει θεραπευτικά προγράμματα ως εναλλακτική λύση στη φυλάκιση εξαρτημένων ανθρώπων.
«Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση της ψυχικής υγείας. Η φυλακή δεν θα έπρεπε να είναι υποκατάστατο της θεραπείας. Θα αγωνιστούμε για να αυξήσουμε την πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, για να καταπολεμήσουμε την εξάρτηση από τα ναρκωτικά που ταλαιπωρεί το έθνος μας»
είπε μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Αστυνομικών Διευθυντών Μεγάλων Πόλεων.
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια κρίση εξαρτήσεων άνευ προηγουμένου. Πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου του ανέφεραν ότι το 75-80% της εγκληματικότητας οφείλεται στα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με μια έρευνα της Υπηρεσίας Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας του 2014 περισσότεροι από 23,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ή από τα ναρκωτικά αλλά μόλις το 11% από αυτούς λαμβάνουν θεραπεία για να απεξαρτηθούν.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2571663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου