Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ

Το θέμα του Grexit επιστρέφει στην επικαιρότητα και αυτό είναι λογικό, αφού, εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της, η Ελλάδα δεν έχει επιστρέψει στις αγορές και δεν προβλέπεται να επιστρέψει σύντομα.
 Στο πλαίσιο της ψύχραιμης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών, θέλω να σας ενημερώσω για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αν η χώρα βγει από την ευρωζώνη και επιστρέψει στην δραχμή.
Αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή, θα κυριαρχήσει η φτώχεια, η εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, η μείωση μισθών και συντάξεων, θα χαθεί σημαντικό μέρος των αποταμιεύσεων, οι πολίτες δεν θα μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, θα υπάρχει τεράστια ανεργία, υπογεννητικότητα και μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Βέβαια, διαπιστώνω πως αυτά συμβαίνουν και τώρα -που η Ελλάδα είναι στο ευρώ-, οπότε αλλάζω θέμα και περνάω σε νέο θέμα:
Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ;
Αλήθεια, γιατί οι πάντες αναρωτιούνται τι θα γίνει αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή και κανείς δεν αναρωτιέται τι θα γίνει αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ;
Εντάξει, έχουμε αντιληφθεί πως θα πέσει ακρίδα και χολέρα με την δραχμή αλλά τι θα γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ;
Γιατί βλέπουμε τι γίνεται με το ευρώ. Το ζούμε κάθε μέρα.
Η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη 15 χρόνια και τα μισά από αυτά είναι χρεοκοπημένη.
Η δημόσια περιουσία της χώρας είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια.
Δημόσιο και ιδιωτικό χρέος σπάνε ρεκόρ, η ανεργία πετάει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι Έλληνες φεύγουν, οι φόροι αυξάνονται διαρκώς, μισθοί και συντάξεις πέφτουν, η ανάπτυξη είναι ένα ανέκδοτο και η χώρα είναι τελειωμένη.
Η συζήτηση περί ευρώ και δραχμής είναι βλακώδης.
 Η Ελλάδα οδηγείται με την αποτυχημένη πολιτική των Μνημονίων εκτός ευρώ.
Αν οδηγείσαι εκτός χρήματος, δεν έχεις ούτε ευρώ ούτε δραχμή.
Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, όταν το αποφασίσει η Γερμανία· πιθανότατα, το 2018 ή λίγο πριν.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι ευρώ ή δραχμή.
Το θέμα είναι αν οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη χώρα τους.
Το θέμα είναι αν οι Έλληνες αγαπάνε την χώρα τους.
Λυπάμαι αλλά είναι προφανές πια πως η απάντηση είναι όχι.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/02/11/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81/#more-86384

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!