Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εθνικό Σύστημα Υγείας ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια

Του Δημήτρη Νίκογλου

Όσο για τον τίτλο, νομίζω πως δεν θα φωτογράφιζε κάτι άλλο πιο ζωντανά
το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Είμαστε μάρτυρες ενός οικοδομήματος που πολλοί προσπάθησαν να το βελτιώσουν, να το εκσυγχρονίσουν, με λίγα λόγια να το κάνουν λειτουργικό, αλλά μάταια..

Πολλές φορές υπάρχουν παθογένειες και δυσλειτουργίες σε ένα σύστημα όπως το προαναφερθέν, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο δημιουργός του αλλά οι συνεχιστές και οι λειτουργοί αυτού.
Ο οραματιστής του κάθε εγχειρήματος είναι αυτός που με όλο του το είναι, ψυχή και σώματι, δίνει τα πάντα για να δει το όραμά του να παίρνει σάρκα και οστά έως την τελική του μορφή, και όταν αυτό ευοδωθεί, "στέκεται απέναντι καμαρώνωντάς το υπερήφανος".

Εδώ μιλάμε για ένα τιτάνιο έργο πολλών ανθρώπων που προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τον ίδιο τον άνθρωπο, και την ποιότητα της ζωής αυτού.
Τα οικονομικά συμφέροντα όπως και σε άλλες κολοσσιαίες  εταιρίες, οργανισμούς κλπ  είναι πολλά, έτσι κι εδώ με την βοήθεια επιτήδειων εκ των έσω, έχουν εισχωρήσει στο σύστημα οι λεγόμενοι ποντικοί, και ροκανίζουν ότι βρουν.

Οι ιδιώτες ανταγωνιστές είναι πολλοί, μα ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που οι λειτουργοί του είναι κρατικοί  υπάλληλοι και η υλικοτεχνική του υποδομή δημόσια, δεν θα έπρεπε οι υπηρεσίες του να είναι πρότυπο παροχών και εξυπηρέτησης;
 - Η απάντησή μου είναι ναι θα έπρεπε, όπως και σε πολλές μονάδες υγείας είναι.

Οι ανησυχίες μου για το ΕΣΥ πολλές όπως και πολλών άλλων ανθρώπων πιστεύω, μα θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας το λιθαράκι για να εξυγιανθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από κάτω προς τα πάνω και αντίστροφα.
Οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας κάθε κράτους χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των πολιτών και κατ επέκταση τον πολιτισμό του κράτους που τους φιλοξενεί..
Ένας γίγαντας όσο δυνατός και να είναι όταν τα πόδια που τον στηρίζουν είναι γυάλινα, και τα θεμέλιά του κτισμένα σε έδαφος σαθρό, είναι θέμα χρόνου η κατάρρευσή του.

Με την θέλησή μας και προπάντων της κυβέρνησης, η επαναθεμελίωση και αναστήλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι υποχρέωσή μας, είναι καθήκον μας,
είναι θέμα τιμής όλων μας η προάσπιση της καλής λειτουργίας του.
Η υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο για τον άνθρωπο και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται, όχι μόνο από τους κρατικούς λειτουργούς, αλλά από τους όποιους "διαχειριστές" της.

Blogger Dimitris NikogloyΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!