Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Γεροβασίλη: Όταν το κράτος χρεοκόπησε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άρχισαν να κατηγορούν το «κακό» Δημόσιο για τα πάντα

Επίθεση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Liberal.gr.
Η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι «από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, η πλευρά που έχουν διαλέξει να στοιχηθούν είναι η απέναντι πλευρά, του σκληρού κύκλου των δανειστών», καθώς και ότι «με τη στάση τους μόνο τα συμφέροντα της πατρίδας μας δεν εξυπηρετούν».
Ειδικότερα, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «είχε πάρει πρότινος σβάρνα τις ξένες αυλές, προσπαθώντας να πείσει τους ομοειδείς του ότι εκείνος είναι ο καλός σε αυτήν την ιστορία και πως θα τα κάνει όλα υπάκουα και πειθαρχημένα
μόλις έλθει στα πράγματα».
Διευκρινίζει, δε, ότι η κυβέρνηση δεν ζητά από τη ΝΔ να συμφωνήσει με το πολιτικό πρόγραμμά της, αλλά «να μην υπονομεύει μία εθνική προσπάθεια που αποδίδει και δημιουργεί πραγματικές συνθήκες εξόδου από την κρίση».
Η υπουργός ασκεί κριτική στα δύο κόμματα και για την πολιτική τους στον σημερινό τομέα ευθύνη της. Όπως σημειώνει, «οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν εκπονήσει διδακτορικά επί διδακτορικών στο να στήνουν μέσα από το Δημόσιο το πελατειακό τους δίκτυο. Με ό,τι συνέπειες είχε αυτό. Κι όταν το κράτος χρεοκόπησε, άρχισαν να κατηγορούν το "κακό" Δημόσιο για τα πάντα. Πρέπει να καταλάβετε ότι, σε σχέση με τους προκατόχους μας, εμείς έχουμε διαφορετική ύφανση, είμαστε από διαφορετική στόφα. Και μην ξαφνιαστείτε με την πρόοδο που θα δείτε στη Δημόσια Διοίκηση».
Την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη την αποδίδει «στην επιμονή κάποιων κύκλων για ακόμη πιο εξοντωτικές για τον λαό μας αποφάσεις» και προσθέτει: «Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η αξιολόγηση αυτή καθεαυτή έχει τη σημασία της, όπως και το επιτυχές κλείσιμό της».
http://www.topontiki.gr/article/207316/gerovasili-otan-kratos-hreokopise-nd-kai-pasok-arhisan-na-katigoroyn-kako-dimosio-gia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Les Echos: Άρχισε να διαφαίνεται η άκρη του τούνελ για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προετοιμάζονται για να στείλουν τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Αθήνα επι...