Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεροβασίλη: Όταν το κράτος χρεοκόπησε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άρχισαν να κατηγορούν το «κακό» Δημόσιο για τα πάντα

Επίθεση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Liberal.gr.
Η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι «από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, η πλευρά που έχουν διαλέξει να στοιχηθούν είναι η απέναντι πλευρά, του σκληρού κύκλου των δανειστών», καθώς και ότι «με τη στάση τους μόνο τα συμφέροντα της πατρίδας μας δεν εξυπηρετούν».
Ειδικότερα, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «είχε πάρει πρότινος σβάρνα τις ξένες αυλές, προσπαθώντας να πείσει τους ομοειδείς του ότι εκείνος είναι ο καλός σε αυτήν την ιστορία και πως θα τα κάνει όλα υπάκουα και πειθαρχημένα
μόλις έλθει στα πράγματα».
Διευκρινίζει, δε, ότι η κυβέρνηση δεν ζητά από τη ΝΔ να συμφωνήσει με το πολιτικό πρόγραμμά της, αλλά «να μην υπονομεύει μία εθνική προσπάθεια που αποδίδει και δημιουργεί πραγματικές συνθήκες εξόδου από την κρίση».
Η υπουργός ασκεί κριτική στα δύο κόμματα και για την πολιτική τους στον σημερινό τομέα ευθύνη της. Όπως σημειώνει, «οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν εκπονήσει διδακτορικά επί διδακτορικών στο να στήνουν μέσα από το Δημόσιο το πελατειακό τους δίκτυο. Με ό,τι συνέπειες είχε αυτό. Κι όταν το κράτος χρεοκόπησε, άρχισαν να κατηγορούν το "κακό" Δημόσιο για τα πάντα. Πρέπει να καταλάβετε ότι, σε σχέση με τους προκατόχους μας, εμείς έχουμε διαφορετική ύφανση, είμαστε από διαφορετική στόφα. Και μην ξαφνιαστείτε με την πρόοδο που θα δείτε στη Δημόσια Διοίκηση».
Την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη την αποδίδει «στην επιμονή κάποιων κύκλων για ακόμη πιο εξοντωτικές για τον λαό μας αποφάσεις» και προσθέτει: «Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η αξιολόγηση αυτή καθεαυτή έχει τη σημασία της, όπως και το επιτυχές κλείσιμό της».
http://www.topontiki.gr/article/207316/gerovasili-otan-kratos-hreokopise-nd-kai-pasok-arhisan-na-katigoroyn-kako-dimosio-gia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!