Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Mπορεί να σκοτώσει το Avaaz — κοντεύουμε!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Ανησυχώ πραγματικά. Ο Τραμπ έχει τον τρόπο να σκοτώσει το Avaaz. 

Το Avaaz είναι παγκόσμιο. Αλλά (όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου) οι server, τα δεδομένα, η λίστα με τα email και η ιστοσελίδα μας βρίσκονται στις ΗΠΑ. Ο «πρόεδρος Τραμπ» μπορεί να μας κλείσει στο άψε σβήσε.  Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Έχουμε αγωνιστεί σκληρά εναντίον του. Μέχρι και καταγγελία κάναμε κατά του συμβούλου του για παρανομία στις εκλογές. Κι αν έχουμε μάθει κάτι για τον Τραμπ, είναι ότι είναι εκδικητικός. 


Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξουμε χώρα. Και γρήγορα. 

Αλλά δεν είναι εύκολο. Η μετακίνηση όλης της τεχνολογίας μας θα είναι ακριβή. Όμως, αν έστω και το 0,1% από εμάς στηρίξουμε τώρα με όσα θα δίναμε για ένα ποτό ή ένα γεύμα, μπορούμε να θωρακίσουμε το Avaaz, πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τραμπ. Βοήθησε να Τραμπ-οχυρώσουμε το κίνημά μας: 



Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να καταστρέψει το WikiLeaks, απλά ζήτησε από εταιρείες όπως η Visa, η MasterCard και το PayPal να μπλοκάρουν τις διαδικτυακές δωρεές του. Και κατάφερε να το κλείσει για πάνω από ένα χρόνο. Ο Τραμπ θα μπορούσε να πάει ένα βήμα παραπέρα και να επιτεθεί στις εταιρείες που στεγάζουν τους server μας και τη λίστα με τα email των μελών. Και δε θα ορθοποδούσαμε ποτέ ξανά. 

Το Avaaz κινδυνεύει περισσότερο επειδή είμαστε παγκόσμιο κίνημα. Οι ακροδεξιοί εθνικιστές όλου του κόσμου επιτίθενται στο Avaaz και τις «ξένες» οργανώσεις που στέκονται εμπόδιο στο μίσος και το σκοταδισμό τους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε αδρανείς αυτή την επίθεση. Ας Τραμπ-οχυρώσουμε το Avaaz: 


Η ομορφιά και το κύρος του Avaaz βασίζονται στο ότι όλη του η δύναμη πηγάζει από τους πολίτες. Γι' αυτό δεν μπορεί να μας τρομάξει κανείς: Επειδή ούτε εσύ θα φοβόσουν... Αλλά αυτό μας το θάρρος έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς και πρέπει να κινηθούμε έξυπνα για να προλάβουμε το επόμενό τους βήμα. 

Με ελπίδα, 
Ricken, Danny, Mia, Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...