Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στήνουν το σκηνικό για την μεγάλη «γιορτή της δημοκρατίας»

Φοβούμενοι τυχόν ατύχημα που θα οδηγήσει σε εκλογές άρχισαν να στήνουν το σκηνικό. Τι εννοώ :
Στις προηγούμενες εκλογές και επειδή το πολιτικό τοπίο ήταν αρκετά ρευστό, ΜΜΕ και σύστημα έστησαν κόμματα και κομματίδια  για να υποδεχτούν την όποια αγανάκτηση και το θυμό των πολιτών.  Με δεδομένη την πτώση της ΝΔ και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και με ένα ΣΥΡΙΖΑ που ενδεχομένως δεν τον εμπιστευότανε και πολύ το σύστημα, έστησαν και πλάσαραν κόμματα (Ποτάμι, Ένωση κεντρώων, Ανελ ΧΑ κλπ κλπ) για να μαζέψουν τους δυσαρεστημένους πολίτες και ταυτόχρονα να ψαλιδίσουν τα προβλεπόμενα μεγάλα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ (ίσως, επιμένω γιατί δεν  είχε δοκιμαστεί ακόμα από το σύστημα)
Τα ΜΜΕ (κατά παράβαση κανόνων δεοντολογίας) έδωσαν δυσανάλογα μεγάλο χρόνο προβολής στα νέα κόμματα και κομματίδια ενώ εξαφάνισαν κόμματα που σε μικρό η μεγάλο βαθμό πήγαιναν
κόντρα στο σύστημα. Θα θυμίσω τους ατέλειωτους τηλεοπτικούς χρόνους (θετικά η αρνητικά, ακόμα και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση) που δόθηκαν στην ΧΑ στο ξεκίνημα της κρίσης. Να θυμίσω τις ατελείωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου που δόθηκαν σε ανύπαρκτα η σε υπό σύσταση κόμματα (βλέπε Ποτάμι, Λεβέντης)

Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Παρακολουθώντας μέσα ενημέρωσης και δημοσκοπήσεις μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει το παιχνίδι πως παίζεται.
-Σήμερα που το σύστημα δεν κινδυνεύει από το ΣΥΡΙΖΑ (αλλά με δεδομένη την φθορά του από το 3Ο μνημόνιο) ξανά στήνουν  εκείνο το μαγαζάκι της κεντροαριστεράς (παλιοί και νέοι Πασόκοι, γιαλατζί ψευτοαριστεροί μαζεύονται με άλλη μαρκίζα, ΔΗΣΥ, για να μας προσφέρουν (με το αζημίωτο όπως πάντα) τις υπηρεσίες τους για μια ακόμα «σωτηρία» της χώρας. Κόμματα που χτίστηκαν για τις ανάγκες του συστήματος εξαφανίζονται δια της απορρόφησης από τα κόμματα βασικούς πυλώνες του συστήματος.  
Αργά και σταθερά με δημοσκοπικά και άλλα τερτίπια ο κόσμος εγκλωβίζετε στους ίδιους πολιτικούς χώρους που έδρασαν όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά την ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι στους δανειστές.
Κόμματα που ενδεχομένως λιγότερο η περισσότερο αντιπαλεύουν το σύστημα εξαφανίζονται από τα ΜΜΕ και εμφανίζονται δημοσκοπικά άλλα ως κόμματα του περιθωρίου και άλλα χωρίς καμία δυναμική άρα και καμία προοπτική
Το παιχνίδι στήθηκε μια χαρά και η επόμενη μέρα φαντάζει εξασφαλισμένη για το σύστημα. ΝΔ και Σύριζα το νέο δίπολο του πολιτικού συστήματος και ένα ΠΑΣΟΚ συγνώμη μια Δημοκρατική συμπαράταξη ήθελα να πω πρόθυμη να βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση για την δημιουργία της νέας κυβέρνησης.
http://www.koutiblog.eu/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!