Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Politico: Αρχίζουν ξανά οι «ψίθυροι» για Grexit

«Δύο χρόνια πριν, ο Αλέξης Τσίπρας, ο 40χρονος τότε ηγέτης του ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψε μία σαρωτική νίκη στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν, υποστηρίζοντας πως θα θέσει τέλος στον «φαύλο κύκλο της λιτότητας» και στα χρόνια «της ταπείνωσης και του πόνου». Σήμερα, που είναι πια βετεράνος πρωθυπουργός, τα λόγια της τότε προεκλογικής του εκστρατείας δεν θα μπορούσαν να φαίνονται πιο κούφια», αναφέρει ρεπορτάζ του περιοδικού Politico που φέρει τον τίτλο «Αρχίζουν ξανά οι «ψίθυροι» για Grexit».
«Μεσούσης της έβδομης χρονιάς, κατά την οποία η χώρα λαμβάνει οικονομική στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για την δέσμευσή της στον μακρύ κατάλογο των απαιτητικών
μεταρρυθμίσεων που αφορούν στο εργατικό δυναμικό, στις κρατικές επιχειρήσεις και στον τραπεζικό τομέα. Η χώρα βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα από τις αγορές μόνη στα μέσα του 2018 , που είναι και η ημερομηνία λήξης του τρέχοντος πακέτου διάσωσης των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει:
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπαίει με τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, το Eurogroup αναμένεται να κάνει σήμερα μια απογραφή του ελληνικού προγράμματος», ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, το ρεπορτάζ του Politico επισημαίνει πως «η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να σκεφτούν αν τους συμφέρει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα. Αν το ΔΝΤ φύγει, τότε χάνεται ο πιο σημαντικός σύμμαχος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».
http://www.enikonomia.gr/timeliness/137188,politico-archizoun-xana-oi-psithyroi-gia-grexit.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!