Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παντρεύουν παιδιά με το βιαστή τους;!

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές μπορεί με μια υπογραφή της να γίνει ηρωίδα για εκατομμύρια κορίτσια -- ή να περάσει νόμο που θα τα αναγκάζει να παντρεύονται το βιαστή τους!  

Το Μπαγκλαντές έχει κάνει τεράστια νομοθετική πρόοδο για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Όμως τώρα ετοιμάζει ένα νέο νόμο που, ενώ αποσκοπεί στην απαγόρευση των παιδικών γάμων, μπορεί να περιέχει μια εξαίρεση για «ειδικές περιστάσεις», που θα εξαναγκάζει μικρά κορίτσια να παντρεύονται το βιαστή τους.  
Οι ακτιβιστές της χώρας μόλις βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καθώς το Κοινοβούλιο μπορεί να περάσει το νόμο ανά πάσα στιγμή. Ας ζητήσουμε από την πρωθυπουργό να εμποδίσει το παραθυράκι που ευνοεί το βιασμό παιδιών και να δρομολογήσει άμεσα ένα εθνικό σχέδιο δράσης υπέρ της ασφάλειας των κοριτσιών:

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε το βιασμό παιδιών

Λίγες μέρες μετά τις πρωτοφανείς πορείες των γυναικών, αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα πιο ευάλωτα πλάσματα του πλανήτη μας, τα μικρά κορίτσια.  

Μέχρι στιγμής, η πρωθυπουργός είναι υπέρ της ρήτρας των «ειδικών περιστάσεων», με τη δικαιολόγηση ότι, για τα κορίτσια των απομακρυσμένων χωριών που πέφτουν θύματα βιασμού ή μένουν έγκυες, ο γάμος είναι η μόνη λύση.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικές για να τα προστατέψει: Έχει την εξουσία να περάσει νόμο που θα επιτρέπει στα κορίτσια της επαρχίας και τα παιδιά τους να γράφονται στο σχολείο χωρίς να απαιτείται επώνυμο πατρός, αλλά και να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο εθνικό σχέδιο δράσης που θα παρέχει υπηρεσίες σε κορίτσια σε τέτοιες περιπτώσεις.  

Βοήθησε να πείσουμε την πρωθυπουργό Χασίνα να αφαιρέσει τη ρήτρα, ώστε το Μπαγκλαντές να πρωτοπορήσει ενάντια στους γάμους παιδιών. Πάρε θέση:

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε το βιασμό παιδιών
Το Μπαγκλαντές είναι ήδη ένα κράτος πολλά υποσχόμενο για τις γυναίκες. Η προοδευτική νομοθεσία του έχει αλλάξει το μοντέλο της οικογένειας: Το 1970 οι οικογένειες είχαν 7 παιδιά, ενώ τώρα έχουν 2-3. Επίσης, τα επιδόματα για τα κορίτσια ευνοούν την πρόσβασή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περισσότερο από ό,τι στη γειτονική και πλουσιότερη Ινδία.  

Από το Αφγανιστάν και την Ινδία μέχρι τη Σομαλία και την Κένυα, το Avaaz έχει χρησιμοποιήσει τη συλλογική μας δύναμη για να καταπολεμήσουμε την κακοποίηση κοριτσιών και να προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών. Τώρα ας στηρίξουμε το Μπαγκλαντές, για να γίνει παγκόσμιο πρότυπο ενάντια στους γάμους παιδιών!  

Με ελπίδα,  
Risalat, Antonia, Lisa, Emma, Alice, Ricken και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!