Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Θα δημεύονται περιουσίες για σοβαρά αδικήματα

Πράσινο φως' για τη δέσμευση αλλά και τη δήμευση περιουσιακών καθώς και αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με σοβαρά αδικήματα ανάβει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο, που έρχεται να κυρώσει τη σχετική Σύμβαση της Βαρσοβίας του 2005, δίνει παράλληλα τη δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία έχουν κατασχεθεί στο πλαίσιο ανίχνευσης διαφόρων εγκληματικών δραστηριοτήτων, καθώς επιτρέπεται να εκτελεστούν σε άλλη χώρα (υπό προϋποθέσεις) και οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις ξένων Αρχών.
Εφαρμογή
Η εφαρμογή του μέτρου εκτείνεται σε σωρεία σοβαρών εγκλημάτων, από συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατικές πράξεις μέχρι παράνομη εμπορία ναρκωτικών, όπλων ή
και ανθρώπων, δωροδοκία, πορνογραφία ανηλίκων, 'ξέπλυμα μαύρου χρήματος', ληστείες, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, απάτες, υπεξαιρέσεις, πλαστογραφίες, απαγωγές, βιασμούς κ.λπ., που απειλούνται με φυλάκιση άνω των 3 ετών.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, ότι θα μπορεί να γίνεται διαχείριση των δημευμένων περιουσιακών στοιχείων με χρήση τους για το δημόσιο συμφέρον, για κοινωνικούς σκοπούς, για την ικανοποίηση του θύματος της εγκληματικής δράσης, ενώ η Αρχή που θα αναλάβει τη διαχείριση των δεσμευμένων περιουσιών θα μπορεί και να πουλήσει ή να μεταβιβάσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία, αν το κρίνει απαραίτητο. ?

 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...