Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μην φοβάστε τους χάκερ - Προσοχή σε φίλους και συγγενείς

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν μήπως κάποιος χακάρει τον λογαριασμό τους στα social media, νέα μελέτη ωστόσο δείχνει ότι άνθρωποι που γνωρίζουμε μπορεί να μπουν στον λογαριασμό μας, χωρίς την άδειά μας.
Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1308 ενήλικων χρηστών του Facebook, ποσοστό 24% παραδέχθηκαν ότι είχαν κρυφοκοιτάξει τους λογαριασμούς φίλων τους, του συντρόφου ή κάποιου μέλους της οικογένειάς τους, όταν χρησιμοποίησαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο.
"Πρόκειται για μια διαδεδομένη πρακτική. Τα κλειστά μηνύματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποτελούν «εύκολο στόχο» όταν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού είναι ήδη συνδεδεμένος σε αυτόν και έχει αφήσει τον Η/Υ ή το κινητό του ανοιχτό”, τονίζει ο ερευνητής Wali Ahmed Usmani.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στη μελέτη παραδέχθηκαν ότι κατασκοπεύουν μέλη της οικογένειάς τους, φίλους ή συντρόφους, από απλή περιέργεια ή για να κάνουν πλάκα- για να βάλουν π.χ. στο προφίλ του «θύματος» μία χιουμοριστική φωτογραφία προφίλ ή ένα αστείο ποστ. Υπάρχουν βέβαια και τα «σκοτεινά» κίνητρα, όπως η ζήλεια και η κακία.
"Αυτοί που κατασκοπεύουν από ζήλεια, συνήθως επικεντρώνονται στα προσωπικά μηνύματα του συντρόφου τους και αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό για 15 λεπτά ή και περισσότερο", λέει ο καθηγητής της Επιστήμης της Πληροφορικής Ivan Beschastnikh.
"Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές: σε πολλές περιπτώσεις, η κατασκοπία οδήγησε στο τέλος της σχέσης", πρόσθεσε.
Tα ευρήματα αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα των passwords και των pin των συσκευών στο να σταματήσουν τους «εισβολείς»", σημείωσε ο καθηγητής μηχανικής υπολογιστών, Kosta Beznosov.
"Ένα μοναδικό μέτρο προστασίας δεν αρκεί- χρειάζεται ένας συνδυασμός ενεργειών, όπως η συχνή αλλαγή passwords, το να κάνουμε log out από τον λογαριασμό μας και άλλες πρακτικές ασφαλείας”, σημειώνει ο Beznosov.
 http://www.topontiki.gr/article/203979/min-fovaste-toys-haker-prosohi-se-filoys-kai-syggeneis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!