Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αβραμόπουλος: Να αναλάβει τις ευθύνες της η ΕΕ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βάλουν τέλος στη διακίνηση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ορισμένα από τα οποία πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, προειδοποίησε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σε διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στη Μάλτα, ο Επίτροπος κάλεσε τους ηγέτες των «28» να πάνε κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού στην Ευρώπη και να παράσχουν βοήθεια στους ανήλικους μετανάστες.
«Πολλά παιδιά βρίσκονται στα χέρια διακινητών (...) Πολλά κακοποιούνται
σεξουαλικά» είπε ο Αβραμόπουλος, μία ημέρα μετά το πρώτο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών
Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ που διεξήχθη στη Βαλέτα και ήταν αφιερωμένο στη μετανάστευση. «Αν δεν πάρουμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη δεν θα τα καταφέρουμε επειδή αυτά τα παιδιά βρίσκονται στους δρόμους των πόλεών μας», συνέχισε.
Ο Επίτροπος επέμεινε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Ορισμένοι πολιτικοί είναι καλοί στη ρητορική αλλά όχι στην πράξη» σχολίασε, μιλώντας στο συνέδριο που οργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Missing Children Europe των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με στοιχεία ευρωπαϊκών υπηρεσιών περίπου 90.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι ήταν μεταξύ των αιτούντων άσυλο που μπήκαν στην Ευρώπη το 2015. Πέρσι η Europol, ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία και την κατάρτιση στον τομέα της επιβολής του νόμου, προκάλεσε σοκ όταν ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 10.000 ανήλικοι μετανάστες εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη, εκφράζοντας τον φόβο ότι πολλοί από αυτούς έπεσαν στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος που τους εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.
Η Χάιντι ντε Πάου, της οργάνωσης Missing Children Europe, τόνισε ότι, απέναντι στην άνοδο των αντιμεταναστευτικών κομμάτων, οι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη τους μετανάστες.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2555779

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!