Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεοχαρόπουλος: Ο κ. Τσίπρας παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι

«Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας όμως παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Νομίζει ότι είναι πυγολαμπίδα που φωτίζει μέσα στα σκοτάδια, αλλά είναι νυχτερινή πεταλούδα που καίγεται επειδή πλησιάζει τη φλόγα της λάμπας. Ελπίζω στο τέλος να μη κάψει την χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχολιάζοντας την αξιολόγηση και τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος που άρχισε σήμερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί, αναβάλλει τα πάντα μήπως και κερδίσει κάτι και «πάντα στο τέλος τα πράγματα είναι χειρότερα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυο χρόνια πλέον στην εξουσία, όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη της, αλλά δεν παραδέχεται καν πως έχει κάνει λάθη. Μόνο κάτι ψέλλισαν περί αυταπατών και το έκλεισαν και αυτό. Το μόνο που δεν έκλεισαν είναι την αξιολόγηση», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν, αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Το θέμα είναι όμως να έρθει τι; Και η απάντηση δεν είναι να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων με την Ν.Δ.», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «γι' αυτό και χρειάζεται εθνική συνεννόηση των δυνάμεων που επιζητούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε.».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφερόμενος στις έντονες διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς επισήμανε ότι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση, ενώ παρατήρησε ότι «το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να συμβάλλει σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, που υπερβαίνει στερεότυπα του παρελθόντος, σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους».
Έστειλε, τέλος, μήνυμα στο Ποτάμι και την πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, «Ώρα Αποφάσεων», να συμπράξουν στη συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα με τη συμμετοχή όλων. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα είναι ενωμένος. Ο κατακερματισμός δεν μας εκφράζει. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα κόμματα, οι κινήσεις και τα πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου», υπογράμμισε.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2556365

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!