Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πολιτικοί των 280.000 ευρώ

Του Δημήτρη Νίκογλου

Κάποτε τους πολιτικούς ανάλογα της ιδεολογίας που εξέφραζαν τους κρεμούσαμε  και την ανάλογη ταμπέλα, αριστερός, δεξιός, κεντρώος, πράγμα που σήμερα είναι παρακινδυνευμένο.
Οι ιδεολογίες είναι για να γκρεμίζονται; ή για να υπάρχουν; 
Στην κοινωνία που ζω έχω δει πολιτικούς να υπερασπίζονται με πείσμα την ιδεολογία τους και τα πολιτικά τους πιστεύω, και άλλους με την ανάλογη ευκολία να ανατρέπουν και την ιδεολογία τους, και τα πολιτικά τους πιστεύω.
Θα ήμουν πολύ ελαστικός  πιστεύω στην κριτική κάποιου πολίτη που θα άλλαζε το κόμμα του για κάποιο άλλο για τους Χ λόγους, και πολύ πιο αυστηρός σε έναν πολιτικό που θα άλλαζε το κόμμα του, τον πολιτικό του χώρο και την ιδεολογία του, για να προσχωρήσει σε κάποιο άλλο κόμμα.

Εδώ γεννάται το ερώτημα.. νόμιμο είναι, ηθικό είναι; 
Εγώ προσωπικά πολλές φορές παραλληλίζω τους πολιτικούς με τους Ιερωμένους.

Υπάρχουν Ιερωμένοι που κάνουν λειτούργημα, λειτουργούν δηλαδή από πίστη και αφοσίωση, και υπάρχουν και Ιερωμένοι που λειτουργούν κατ' επάγγελμα.
Οι δε πολιτικοί, είναι και αυτοί δυο κατηγορίες. Είναι αυτοί που πραγματικά κάνουν λειτούργημα και ο λόγος της ύπαρξής τους στην πολιτική είναι η προσφορά τους και μόνο, υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία στην οποία ανήκουν οι πολιτικοί εκείνοι  που ο λαός τους ονομάζει επαγγελματίες πολιτικούς.
Πως θα χαρακτήριζες έναν πολιτικό που για να μην χάσει την έδρα του και τον παχυλό του μισθό θα πήγαινε  ακόμη και με τον διάολο; πάντως άνθρωπο που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και για το καλό της Χώρας του, δεν θα τον έλεγες. Πιστεύω πως αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί γιατί περί αυτού πρόκειται είναι η πάστα των πολιτικών που με τα καμώματά τους κατάφεραν να κάνουν ένα υπερήφανο κράτος και έναν υπερήφανο λαό επαίτες .
Πολλές φορές αναρωτιέμαι: Για τις αμοιβές των βουλευτών που φτάνουν κοντά στα 8.000 ευρώ μικτά μηνιαίως, έχει πει ποτέ κανείς τίποτα; δεν είναι προκλητικό να σου λένε εσένα ζήσε με 400 ευρώ τον μήνα, ενώ αυτοί εν μέσω κρίσης να αμείβονται εικοσαπλάσια από σένα..

- Δεν είναι τυχαίο που λένε πως, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Το όνειρο της ανάπτυξης της χώρας θα μακραίνει όλο και περισσότερο όσο θα γιγαντώνονται αυτές οι ανισότητες. Και οι βουλευτές των 280.000 ευρώ*  αν δεν προσπαθήσουν να αλλάξουν, το όνειρο 
θα παραμείνει όνειρο.. 

Blogger Dimitris Nikogloy


* 280.000 ευρώ είναι οι αμοιβές των βουλευτών μέσα στην τετραετία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!