Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαρεμένος: Το αίτημα περί εκλογών είναι τραγικό

«Το αίτημα περί εκλογών είναι τραγικό, διότι εάν γίνουν αυτήν τη στιγμή εκλογές στην Ελλάδα δεν συμφέρουν τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.
«Θα γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης σε ένα κλίμα οξύτητας απέναντι στους δανειστές και θα επαναφέρει σε ένα πλαίσιο τη χώρα που δεν είναι προς το συμφέρον της» σημείωσε ο κ. Βαρεμένος. Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «στο τραπέζι κάθονται δύο, δεν κάθεται μόνο η κυβέρνηση κάθονται και οι δανειστές οι οποίοι προβάλουν ορισμένα αιτήματα τα οποία υπερβαίνουν την ευρωπαϊκή

τάξη, τη δημοκρατική δεοντολογία αλλά και ουσιαστικά ακυρώνουν και την έννοια των εκλογών τις οποίες με τόση ζέση ζητά ο κ. Μητσοτάκης δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να πάρει μεγάλες αποφάσεις.
«Κάθε φορά που φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο διαπραγμάτευσης ως χώρα παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα που διαρρηγνύουν οποιαδήποτε έννοια ενότητας απέναντι σε μία διαπραγμάτευση που ούτως ή άλλως είναι σκληρή, κρίσιμη και οριακή. Γιατί αυτήν τη φορά εάν επιτευχθεί συμφωνία θα βγούμε σε ένα ξέφωτο που θα μας δίνει μία δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας που είναι απολύτως αναγκαία για την ελληνική οικονομία, θα βγάζει τη χώρα σχεδόν οριστικά από το κάδρο μιας κρίσης ευρωπαϊκής που αναζωπυρώνεται κάθε τόσο αλλά δεν έχει αιτία την Ελλάδα. Υπάρχει μία πρωτοφανή ρευστότητα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που σε άλλες εποχές τέτοιου είδους ρευστότητα οδηγούσε σε γενικευμένους πολέμους. Τουλάχιστον ως τώρα και ευτυχώς ο πόλεμος αυτός και ποτέ να μην πάρει άλλη μορφή έχει τη μορφή του οικονομικού πολέμου».
http://www.enikos.gr/politics/432015,Baremenos-To-aithma-peri-eklogwn-einai-tragiko.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!