Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετανάστευση, ασφάλεια στα σύνορα και Ανώτατο Δικαστήριο οι επόμενοι «στόχοι» του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα αρχίσει να υπογράφει από σήμερα εκτελεστικά διατάγματα με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα, την προσωρινή απαγόρευση εισόδου για τους περισσότερους πρόσφυγες και την απέλαση προσώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, όπως ανέφεραν δύο πηγές του Κογκρέσου.
Σύμφωνα με τους συμβούλους αυτούς, στα σχέδια του Τραμπ είναι η πρόσληψη άλλων 5.000 συνοριοφυλάκων. Επίσης, θα απευθύνει έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές που ελέγχουν τη μετανάστευση, πρόσθεσαν οι δύο σύμβουλοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η υπογραφή των διαταγμάτων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να μειώσει στους 50.000, δηλαδή στο μισό, τον μέγιστο
αριθμό των προσφύγων που μπορεί να δεχτούν οι ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2017.
Ο Τραμπ θα ανακοινώσει την επιλογή του για την πλήρωση της κενής θέσης στη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.
Τρεις Εφέτες περιλαμβάνονται σε εκείνους για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αναλάβουν τη θέση, καθώς ο Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει τη συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται στις ΗΠΑ να αποφανθεί σε πολύ ευαίσθητα ιδεολογικά θέματα. Οι δικαστές του διορίζονται διά βίου από τον πρόεδρο. Ο διορισμός τους πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.
Η υψηλότερη δικαστική αρχή στις ΗΠΑ λειτουργεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με τέσσερις συντηρητικούς και τέσσερις προοδευτικούς δικαστές. Μια θεωρητική ισοπαλία που απειλεί να μπλοκάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις μετά τον θάνατο, τον Φεβρουάριο του 2016, του ένατου δικαστή, του συντηρητικού Άντονιν Σκάλια.
Ο Δημοκρατικός προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε προτείνει τον δικαστή Μέρικ Γκάρλαντ από τον Μάρτιο για να τον αντικαταστήσει αλλά η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, αρνήθηκε να επικυρώσει τον διορισμό.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=114422892

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!