Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Capital Economics: Υψηλός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και Grexit φέτος

Το ναυάγιο στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας σημαίνει ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να ξεσπάσει και πάλι, όπως σημειώνει η Capital Economics, σε νέο της reprot για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Όπως επισημαίνει, μπορεί τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία για την ζώνη του ευρώ να δείχνουν ότι η περιοχή ξεκίνησε δυναμικά το 2017, ωστόσο μία σειρά εξελίξεων υπογραμμίζουν το πόσο σημαντικοί είναι οι πολιτικοί κίνδυνοι στην περιοχή. Μεταξύ αυτών, η αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, η αβεβαιότητα πυ πρόσθεσε σε ότι αφορά την επανεκλογή Μέρκελ η νέα υποψηφιότητα Σούλτς για το SPD, τα συνεχιζόμενα ισχυρά νούμερα που πετυχαίνει η Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις, αλλά και η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ιταλία. Όπως τονίζει η Capital Economics, στο Eurogroup της Πέμπτης απέτυχε να σημειωθεί
πρόοδος προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η επανειλημμένη άρνηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να νομοθετηθούν έκτακτα μέτρα λιτότητας μετά το 2018, έχει μειώσει την πιθανότητα το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αυτό υποδηλώνει ότι μία νέα συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί, η οποία θα απαιτεί μεγαλύτερη συνεισφορά από τους πιστωτές της ζώνης του ευρώ στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι σαφώς δύσκολο να συμφωνηθεί εν όψει και των εκλογών που διεξάγονται φέτος στην περιοχή, και δικαιολογούν εύκολα
την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών 10ετών ομολόγων εκ νέου πάνω από το 7%.
Όπως καταλήγει η
Capital Economics, 'πράγματι, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος μιας ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη φέτος, είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι οι φαίνεται να εκτιμούν οι αγορές '.
Ελευθερία Κούρταλη
http://www.capital.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!