Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτω τα χέρια από τα δεδουλευμένα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Τέταρτη 25 Ιανουαρίου στα δικαστήρια Θεσ/νίκης, στις 9π.μ.
Στις 25 Ιανουαρίου, δικάζεται το αίτημα ανακοπής της εργοδοσίας των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», προκειμένου να αρθεί στην ουσία η δικαστική απόφαση που επιβάλει στον εργοδότη της εταιρίας να καταβάλει στον εργαζόμενο Γ.Π. δεδουλευμένες αποδοχές που του όφειλε, για την περίοδο (2007-2011) που εργαζόταν στα φροντιστήρια του ομίλου.
 Χρειάστηκαν πέντε χρόνια σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ), προκειμένου η εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» να αναγκαστεί να «καταβάλει» τελικά στον εργαζόμενο τα δεδουλευμένα. Παρά το
γεγονός ότι από την Άνοιξη του 2016 είχε εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση, που υποχρέωνε τον εργοδότη να καταβάλει το ποσό των 9.000 ευρώ στον εργαζόμενο με τον νόμιμο τόκο, ο εργοδότης αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Φρόντισε να «αδειάσει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να μην μπορεί ούτε μέσω της διαδικασίας της κατάσχεσης να καταφέρει να εισπράξει τα δεδουλευμένα του. Μόνο μετά από νέους δυναμικούς αγώνες και μπροστά στο κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, ο εργοδότης αναγκάστηκε το φθινόπωρο να υποκύψει και να εφαρμόσει τελικά την δικαστική απόφαση.

Με την κατάθεση του αιτήματος ανακοπής, ο εργοδότης αποσκοπεί να πάρει πίσω τα δεδουλευμένα που τόσα χρόνια αρνείται να καταβάλει. Κύριο αίτημα της ανακοπής που προβάλει ο εργοδότης είναι η πρωτοφανής δικαστική απόφαση, που αναγνωρίζει ότι οι εταιρίες του ομίλου και ο εργοδότης των φροντιστηρίων έχουν υποστεί «ηθική βλάβη» από τις κινητοποιήσεις του Σωματείουπροκειμένου να καταβληθούν στον εργαζόμενο τα δεδουλευμένα και να επαναπροσληφθεί στην εργασία του. Με βάση την απόφαση, ο απολυμένος εργαζόμενος, το Σωματείο, και δυο μελή της διοίκησής του (τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο) υποχρεώνονται να καταβάλουν στον εργοδότη αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ!!! με τους νόμιμους τόκους.

Η επιτροπή υπεράσπισης του ΣΜΕΘ και διωκόμενων αγωνιστών, που συστάθηκε αμέσως μετά την έκδοση της παραπάνω πρωτοφανούς απόφαση, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τέταρτη 25 Ιανουαρίου, στα δικαστήρια Θεσ/νίκης, στις 9π.μ.

Όχι στην ενοχοποίηση, ποινικοποίηση και απαγόρευση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
Συνεχίζουμε τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών αλληλεγγύης:      http://www.yperaspisi.smeth.gr/

Επικοινωνήστε μαζί μας  στο mailyperaspisismeth@gmail.com
Ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις στο:  http://yperaspisismeth.blogspot.gr/


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!