Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ευλογία

Όσο περνούν οι ημέρες, τόσο βεβαιώνομαι πως η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, Θα είναι ευεργετική για την ανθρωπότητα.
Βέβαια, αυτό το είχα σκεφτεί πολύ καιρό πριν ο Τραμπ εκλεγεί πρόεδρος.
Οι πρώτες κινήσεις του Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών και το τείχος με το Μεξικό έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι πως ο Τραμπ παίρνει αποφάσεις επί υπαρκτών θεμάτων.
Μπορεί να μην μας αρέσουν οι αποφάσεις του αλλά τα θέματα υπάρχουν.
Το θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων είναι υπαρκτό αλλά οι λύσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα, μόνο λύσεις δεν είναι.

Είναι εντελώς υποκριτική η στάση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των προσφύγων.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες -καταπατώντας τη συνθήκη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που έχουν όλες υπογράψει- και κατηγορούν τον Τραμπ για ρατσισμό.
Είναι εύκολο να κατηγορείς στη ζωή.
Πριν κατηγορήσεις τον άλλον, σκέψου πρώτα τι έχεις κάνεις εσύ για το ίδιο θέμα.
Αν έχω καταλάβει καλά, ο Ντόναλντ Τραμπ, ως επιχειρηματίας, σκοπεύει να κυβερνήσει τις ΗΠΑ ως επιχείρηση και να αντιμετωπίσει τους πολίτες της ως μετόχους της επιχείρησης.
Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το καταλάβω.
Μπορεί εγώ να επιθυμώ έναν σοσιαλιστικό κόσμο χωρίς σύνορα αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι πως ο κόσμος είναι καπιταλιστικός και τα σύνορα υπάρχουν.
Όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις του Τραμπ -εγώ διαφωνώ- θα πρέπει να έχει καθαρές θέσεις.
Όχι «κατηγορούμε τον Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό», ενώ εμείς υψώσαμε τείχη για τους πρόσφυγες.
Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείς τον Τραμπ για …ιδεολογικούς λόγους και να κάνεις στην πράξη τα ίδια με αυτόν.
Στο τέλος της ημέρας, δεν μετράει τι έχεις πει αλλά τι έχεις κάνει.
Η εκλογή Τραμπ θα αναγκάσει τους πολιτικούς και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν ειλικρινείς.
Γιατί, ας το παραδεχτούμε, η πατρίδα μας η Ευρώπη κολυμπάει στο ψέμα και στην υποκρισία.
Άρα, Ντόναλντ Τραμπ, σε ευγνωμονούμε.
(Υπήρχε για πολλά χρόνια η εσφαλμένη εντύπωση πως οι Αμερικανοί είναι ρατσιστές και οι Ευρωπαίοι διεθνιστές και κοσμοπολίτες. Οι Ευρωπαίοι δεν θεωρούνταν ρατσιστές επειδή τα κράτη τους -σε αντίθεση με τις ΗΠΑ- ήταν σχεδόν αμιγώς εθνικά. Όταν άρχισαν να έρχονται μετανάστες και πρόσφυγες, διαπιστώσαμε πως οι Ευρωπαίοι είναι πολύ φασισταριά. Οι Αμερικανοί είναι αγγελούδια μπροστά τους.)
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/01/30/%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CF%84-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/#more-86149

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!