Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Λοταρία 12 εκατ. ευρώ για όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα

Με κληρώσεις δώρων και χρημάτων, στις οποίες θα μετέχουν όσοι χρησιμοποιούν τραπεζικά μέσα πληρωμών αντί μετρητών, θα επιδιώξει η κυβέρνηση την διάδοση του πλαστικού χρήματος. Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως,εβδομαδιαία ή μηνιαία αλλά τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 'Στο κόκκινο', η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε ότι μετά από την έκδοση της κοινή υπουργικής απόφασης, η οποία θα αναφέρει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν πρώτοι υποχρεωτικά συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης POS, θα ακολουθήσει η επόμενη, η οποία θα αφορά στη λοταρία, μέσω της οποίας θα μοιράζονται, με διάφορες μορφές, 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Όπως είπε η κα. Παπανάτσιου, το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι. Εξηγώντας πώς θα λειτουργεί το σύστημα, πρόσθεσε ότι ο πολίτης μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, δηλαδή δεν θα παίρνει χρήματα στα χέρια του. Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία και τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...