Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια περιουσιακά στοιχεία ΔΕΝ μπαίνουν στο Περιουσιολόγιο

Εκτός Περιουσιολογίου θα τεθούν οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, δηλαδή των εταιρειών που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 και του ν. 27/1975.
Αυτό διευκρινίζει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε γραπτή απάντηση της προς τη Βουλή, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου, που ανέφεραν ότι θα καταστεί υποχρεωτική η δήλωση όλων των κινητών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με την απάντηση της υφυπουργού, η ηλεκτρονική
εφαρμογή του Περιουσιολογίου δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και όταν αυτό γίνει σε αυτή θα δηλώνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού και εταιρικών μεριδίων.

Η δήλωση Περιουσιολογίου θα υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές. Δηλαδή, δεν θα είναι δηλαδή συστηματική και ετήσια η υποβολή της, αλλά μόνο όταν υπάρχει μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση ο φορολογούμενος θα έχει την υποχρέωση να υποβάλλει μέσα σε έναν μήνα από τη μεταβολή τροποποιητική δήλωση.
Τροποποίηση του περιουσιολογίου θα γίνεται και όταν κάποιος μεταβιβάζει ή αποκτά κάποιο ακίνητα έστω και αν αυτό έχει δηλωθεί στο έντυπο Ε9. Ωστόσο δεν θα συμβεί αυτό και για τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος από την εργασία και τα δηλώνει κάθε χρόνο στη φορολογική δήλωσή του.
http://www.sofokleousin.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!