Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ποια περιουσιακά στοιχεία ΔΕΝ μπαίνουν στο Περιουσιολόγιο

Εκτός Περιουσιολογίου θα τεθούν οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, δηλαδή των εταιρειών που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 και του ν. 27/1975.
Αυτό διευκρινίζει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε γραπτή απάντηση της προς τη Βουλή, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου, που ανέφεραν ότι θα καταστεί υποχρεωτική η δήλωση όλων των κινητών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με την απάντηση της υφυπουργού, η ηλεκτρονική
εφαρμογή του Περιουσιολογίου δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και όταν αυτό γίνει σε αυτή θα δηλώνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού και εταιρικών μεριδίων.

Η δήλωση Περιουσιολογίου θα υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές. Δηλαδή, δεν θα είναι δηλαδή συστηματική και ετήσια η υποβολή της, αλλά μόνο όταν υπάρχει μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση ο φορολογούμενος θα έχει την υποχρέωση να υποβάλλει μέσα σε έναν μήνα από τη μεταβολή τροποποιητική δήλωση.
Τροποποίηση του περιουσιολογίου θα γίνεται και όταν κάποιος μεταβιβάζει ή αποκτά κάποιο ακίνητα έστω και αν αυτό έχει δηλωθεί στο έντυπο Ε9. Ωστόσο δεν θα συμβεί αυτό και για τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος από την εργασία και τα δηλώνει κάθε χρόνο στη φορολογική δήλωσή του.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...