Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί να υπάρχουν ανισότητες;

Του Δημήτρη Νίκογλου

Ανισότητες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, όχι για την ορθότητά τους, αλλά  γιατί είναι δικό μας δημιούργημα, και ότι δημιουργούμε, προσπαθούμε με όλα μας τα όπλα να το προστατέψουμε, ακόμη και όταν ξέρουμε πως είναι λάθος.
Πόσο δίκαιος πρέπει να είσαι, πόσο ακέραιος, πόσο υπεράνω  για να γκρεμίσεις ή ακόμη και να περιορίσεις κάποιες ανισότητες;
Ανισότητες όπως ξέρετε υπάρχουν πολλές, εγώ θα περιοριστώ στις κοινωνικές και τις οικονομικές που τις ζούμε στην καθημερινότητά μας. Πρώτα θα σταθώ στις οικονομικές, και σκεπτόμενος την οικονομική κρίση μου γενάτε το εξής ερώτημα.. Ποιος καθορίζει και από τι εξαρτάται ο μισθός του εκάστοτε μισθοδοτούμενου;
1) από  το μορφωτικό του επίπεδο;
2) από την βαρύτητα της εργασίας του;

3) από τις ώρες που εργάζεται;
4) από το φιλότιμο του εργοδότη;
5) από την ανθυγιεινή  ή επικίνδυνη εργασία του;
6) από το αν είναι ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος;
Όπως γνωρίζεται και εσείς  το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των προαναφερθέντων που ενδεικτικά ανέφερα, άλλωστε εδώ οι ανισότητες που υπάρχουν είναι αμελητέες.
Το πρόβλημα είναι σ' αυτούς που παίρνουν πολλαπλάσια ποσά ως αμοιβές, εκεί υπάρχουν και οι τεράστιες ανισότητες σε σχέση με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της Χώρας, πχ,   πρόεδροι, διοικητές, σύμβουλοι, βουλευτές, υπουργοί και πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι αυλοκόλακες.
Ακούσαμε από επίσημα χείλη για ενιαία μισθολόγια, απλά δεν είπαν στον κόσμο πως αυτά είναι για τους μικρούς και τους χαμηλόμισθους, για τους άλλους ούτε λόγος να γίνεται .
Για τα 20.000 ευρώ και τα 40.000 ευρώ  μηνιαίος των εκάστοτε προέδρων εν μέσω κρίσης, ούτε λόγος...
Τιμή μας και καμάρι μας, τι δεν καταλαβαίνεις;

Η άλλη κατηγορία είναι η elit  - είναι η κατηγορία αυτή η οποία  με  κινητήριο δύναμη το χρήμα
ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν ανισότητες, έχουν τον τρόπο να τις δημιουργούν.
Δεν μπορεί φίλε μου να είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι.
Υπάρχει και η μεγάλη αυτή κατηγορία που την ισότητα δεν την μπορεί, δεν την αντέχει, είναι η elit του χρήματος, αυτή που όταν πας να τους μοιάσεις γίνονται κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κάτι διαφορετικό ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

- Εγώ πάλι δεν τα έχω με αυτούς, εγώ τα έχω με την πολιτεία, που τους γλύφει και τους επικροτεί με έναν τρόπο άκομψο.
Εδώ θα μου πείτε το χρήμα αλλοιώνει  χαρακτήρες την εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα αλλοίωνε..

Ανισότητες υπάρχουν γιατί βολεύουν και οι αρχιτέκτονες είναι πολλοί.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι και με τα κατάλληλα μέτρα να αμβλύνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, να είστε σίγουροι πως όλοι μαζί μπορούμε.

Blogger Dimitris NikogloyΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!