Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Μαξίμου: Θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ και τα λογύδρια του Μητσοτάκη

Να πάρει θέση, αν ζητάει από την κυβέρνηση να δεχτεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ τα οποία ζητάει το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. ότι "είναι έτοιμος".
 «Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει δύο φορές τη μέρα ότι είναι "έτοιμος". Το κάνει είτε για να επαναβεβαιώσει τα διαπιστευτήρια υποταγής του στους θεσμούς, ότι δηλαδή ο ίδιος θα υλοποιήσει τα πάντα "και ακόμα περισσότερα", όπως έχει δηλώσει, είτε για να πείσει τον εαυτό του», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο
Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ωστόσο, αντί να ποντάρει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή και να υπεκφεύγει, αφού ομολογεί ότι
"σημασία έχει σήμερα να βρεθεί λύση", καλό θα είναι επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση: Καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος;».
   Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνών διαστάσεων αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ με επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα, «ο κ. Μητσοτάκης - όπως και οι ακραίοι των δανειστών - επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τηρεί κατά γράμμα τόσο τους στόχους του προγράμματος, όσο και τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό» και επιπλέον, «ενώ άπαντες στο Eurogroup αναγνωρίζουν επισήμως την εξαιρετική πορεία των οικονομικών δεικτών και εσόδων, έρχεται να επαναφέρει -εξυπηρετώντας ποιόν άραγε;- τα ανυπόστατα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη».
    «Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει την πολιτική του φύση. Από τη μία πλευρά η εμμονή του στην καταστροφολογία και από την άλλη η ανερυθρίαστη προθυμία του να υλοποιήσει την πιο ακραία και αντικοινωνική πολιτική» προσθέτει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει:
   «Όπως λοιπόν θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ, έτσι θα μείνουν στα χαρτιά και τα λογύδρια του κ. Μητσοτάκη, ως κακή υπενθύμιση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιστορική του ήττα».
http://www.topontiki.gr/article/204979/maximoy-tha-meinoyn-sta-hartia-oi-akraies-apaitiseis-toy-dnt-kai-ta-logydria-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...