Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Soros: Σε διαδικασία διάλυσης η Ευρώπη – Επίδοξος δικτάτορας και απατεώνας ο Trump

«Ούτε ο Putin, ούτε η Κίνα επιθυμούν τη διάλυση της Ευρώπης», εκτίμησε ο George Soros
Η Ευρώπη βρίσκεται σε διαδικασία διάλυσης, η οποία μπορεί να αντιστραφεί, ωστόσο, δύσκολα.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, George Soros, μιλώντας στο Bloomberg TV, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Η Ε.Ε. έχει γίνει πολύ περίπλοκη και οι άνθρωποι αισθάνονται αποξενωμένοι», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή η Ευρώπη πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση. Προειδοποίησε, δε, πως αν η Ευρώπη διαλυθεί, τότε «οι συνέπειες θα είναι τεράστιες», σχολιάζοντας πως «ούτε ο Putin, ούτε η Κίνα επιθυμούν» αυτή την εξέλιξη, αντιθέτως χρειάζονται την ενωμένη Ευρώπη για να πετύχουν τους δικούς τους οικονομικούς
στόχους.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2016 μια «καταστροφική χρονιά», κυρίως λόγω της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και των εκλογών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Μάλιστα, ο Soros εκτίμησε πως το Brexit θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ένα «πικρό διαζύγιο», που θα πληγώσει και τις δύο πλευρές.
Προέβλεψε, δε, πως η Theresa May δε θα παραμείνει για πολύ πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνοντας πως ήδη έχει διχάσει το υπουργικό συμβούλιο.
Σχολιάζοντας τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος σε λιγότερο από 24 ώρες θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, ο Soros τον χαρακτήρισε «απατεώνα» και προέβλεψε ότι θα αποτύχει.
«Είναι επίδοξος δικτάτορας», είπε, «και θα διχάσει τις ΗΠΑ. Αντιτίθεται σε όσους διαφωνούν».
Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως οι Ρεπουμπλικάνοι διαλύουν τους κανονισμούς και μειώνουν τους φόρους, κάνοντας «πραγματικότητα το όνειρο των αγορών» και σχολίασε πως αν ο Trump «εκπροσωπεί μια άλλη μορφή διακυβέρνησης, η οποία είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας».
«Περιγράφεται καλύτερα ως δικτατορία ή κράτος μαφίας», είπε.
Ερωτηθείς για το πώς η επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να κινηθεί στο νέο καθεστώς, o Soros αρκέστηκε να δηλώσει πως «θα μείνω όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται».
Πάντως, ο επενδυτής προειδοποίησε πως η ευφορία που συνεπήρε τους επενδυτές, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Trump, θα καταλαγιάσει, καθώς η αβεβαιότητα θα επικρατήσει.
«Η αβεβαιότητα είναι στην κορύφωσή της και, πράγματι, η αβεβαιότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μακροπρόθεσμων επενδύσεων», είπε ο επικεφαλής του Soros Fund Management.
Στη συνέχεια επισήμανε, «δεν πιστεύω ότι οι αγορές θα πάνε πολύ καλά. Μπορεί τώρα να γιορτάζουν, ωστόσο η πραγματικότητα θα υπερισχύσει.
Και όταν η πραγματικότητα υπερισχύσει, τότε θα πληγώσει τις αγορές».
Στο ζήτημα των διεθνών σχέσεων και παγκοσμίου εμπορίου, ο επενδυτής εξέφρασε την εκτίμηση πως η Κίνα μπορεί να λάβει «σπουδαία βοήθεια» από τον Trump.
«Πιστεύω ότι ο Trump θα κάνει περισσότερα, από ό,τι η ίδια η Κίνα, για να καταστήσει την Κίνα πιο αποδεκτή ως ηγετικό μέλος της διεθνούς κοινότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

http://papaioannou-giannis.net/2017/01/19/soros-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!