Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γ. Μουζάλας: Προσφορά χρημάτων αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες από το Μάρτιο

Πρόγραμμα για προσφορά χρημάτων στους πρόσφυγες, αντί για συσσίτιο, θα τεθεί σε εφαρμογή από το Μάρτιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ύψος του βοηθήματος, ο κ. Μουζάλας είπε πως το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, κι αυτό για συμβολικούς λόγους.

Ο υπουργός τόνισε ότι μετά τη συμφωνία με την ΕΕ, πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται σε βάση δεδομένων και αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τους 50.000. Επέμεινε ότι εάν απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά, θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία και προφανώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
«Στόχος μας είναι να μοιράσουμε τους πρόσφυγες σε περισσότερα κέντρα, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή» σημείωσε ο κ. Μουζάλας.
Επίσης, αναγνώρισε ότι έχει καθυστερήσει η δέσμευση για την απομάκρυνση των προσφύγων από το Ελληνικό, για τεχνικούς λόγους που αφορούν κυρίως στην κατασκευή εγκαταστάσεων. Όπως είπε, δεν θα αναλάβει εκ νέου δέσμευση για τη μετεγκατάστασή τους, καθώς δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα όσες είχε αναλάβει.
http://www.eklogika.gr/news/G-Mouzalas-Prosfora-xrhmatwn-anti-sussitiou-stous-prosfuges-apo-to-Martio-02-01-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!