Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο


Προσλήψεων συνέχεια στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς μετά τους μετακλητούς και την τροπολογία που μονιμοποιεί συμβασιούχους δίνοντας τη δυνατότητα στους δήμους να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα επί πρωτόδικων αποφάσεων υπέρ συμβασιούχων, χθες ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε τη μονιμοποίηση, διά νομοθετικής ρύθμισης, περίπου 10.000 συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για εργαζομένους στην καθαριότητα, σε παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές δομές σίτισης, φύλαξης κ.λπ., οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προσληφθούν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με μόνιμη σχέση εργασίας.
Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να αντιμετωπιστεί το «φρένο» που έχει βάλει το Ελεγκτικό
Συνέδριο στον «νόμο Βερναρδάκη», με τον οποίο παρατείνονταν έως το τέλος του 2017 οι συμβάσεις που έληγαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Αντίστοιχη παράταση συμβάσεων είχε γίνει και το περασμένο έτος για όσες συμβάσεις έληγαν στο τέλος του 2015.
Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος βρίσκεται σε ισχύ, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε εντάλματα πληρωμής που εστάλησαν από οργανισμούς για έγκριση, υποστηρίζοντας ότι η σχετική διάταξη είναι αντισυνταγματική. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακυρώνει επί της ουσίας τον «νόμο Βερναρδάκη» και συνεπώς οι συμβασιούχοι θα «έβλεπαν» την «πόρτα της εξόδου».
Αμέσως έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης ώστε «κανένας εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος», όπως είπε η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη.
Εν συνεχεία, διά στόματος του υπουργού Επικρατείας η λύση που προκρίνεται είναι διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, ο οποίος θα μονιμοποιεί τους ήδη εργαζομένους και θα «ανοίγει» τον δρόμο για νέες προσλήψεις εφόσον καταγραφούν επιπλέον ανάγκες από τους δήμους.
Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάποιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν να παρατείνουν συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. «Αυτοί που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο είναι παράνομοι και αναγκαστικά θα ελεγχθούν», σχολίασε ο κ. Βερναρδάκης υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι η ανάθεση των υπηρεσιών «σε εργολαβικές συμβάσεις».
Οι προσλήψεις στο Δημόσιο, πάντως, κυριαρχούν τις τελευταίες εβδομάδες, ως θέμα, στην ημερήσια διάταξη της Βουλής, καθώς η κυβέρνηση δέχεται έντονη και αλλεπάλληλη κριτική για «βόλεμα ημετέρων». Απαντώντας σε ερώτηση 33 βουλευτών της Ν.Δ., η κ. Ολγα Γεροβασίλη παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί στο στενό Δημόσιο συνολικά 2.224 άτομα, εκ των οποίων οι 1.756 λόγω αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, ο αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται στις 8.000 τον τελευταίο χρόνο αυξάνοντας το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου κατά 150 εκατ. ευρώ, ενώ φέρονται να έχουν γίνει και περίπου 27.000 προσλήψεις συμβασιούχων.
Επ’ αυτού, με non paper το Μέγαρο Μαξίμου αντέτεινε ότι δεν πρόκειται για μόνιμες προσλήψεις, αλλά για απασχολουμένους σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. Η επίσημη απάντηση αναμένεται από την κ. Γεροβασίλη τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
 http://www.kathimerini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!