Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Οχι» από ΠΑΣΟΚ στο φλερτ ΣΥΡΙΖΑ λόγω απλής αναλογικής

Δηλώσεις Σκουρλέτη υπέρ απλής αναλογικής «δείχνοντας» ΠΑΣΟΚ - «Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς» η απάντηση

Το νέο άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τη δημιουργία εντυπώσεων ότι τα δύο κόμματα μπορούν να διαμορφώσουν σε ένα κοντινό ορίζοντα μία προνομιακή σχέση, θέλει να προλάβει η Χαριλάου Τρικούπη, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου, που φαίνεται να εκδηλώνονται σε αυτή τη φάση με το «τυρί» του εκλογικού νόμου.  Αφενός οι πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», που αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει πρόταση για αλλαγές στον εκλογικό νόμο και
αφετέρου οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη (στον real FM) υπέρ της απλής αναλογικής, διαμορφώνουν νέο σκηνικό. Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα υπονόησε σαφώς ότι η σκέψη για την απλή αναλογική αφορά πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, καθώς μίλησε για «μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων που δεν την υποστήριξαν όταν ψηφίστηκε ο νόμος, έτσι ώστε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές».

Ωστόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει θέμα σύμπλευσης, ούτε σε αυτό το θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που εκφράστηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά σημείωναν το απόγευμα της Δευτέρας ότι  «εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς», διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» και πως «δεν μπορεί να είναι ο εκλογικός νόμος ένα προεκλογικό παιχνίδι».

Ουσιαστικά ο χώρος της κεντροαριστεράς που, με αιχμή το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί αυτή την περίοδο, θέλει να διατηρήσει το αυτόνομο στίγμα του και να μην εμπλακεί σε σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταστήσουν το εγχείρημα καρικατούρα και θα δώσουν την εντύπωση ότι επιδίωξη της Χαριλάου Τρικούπη είναι να γίνει και ουρά της σημερινής κυβέρνησης.

Μάλιστα ακριβώς επειδή τα περί εκλογικού νόμου συνοδεύονται στο παρασκήνιο από σενάρια περί στρατηγικής στροφής του ΠΑΣΟΚ προς το στόχο για μία κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με μονομέτωπο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επιτελείς της κυρίας Γεννηματά αναζητούν τρόπο απέκδυσης των όποιων σχετικών προθέσεων, τους αποδίδονται.

Επιπλέον θεωρούν ότι και μόνο η ανακίνηση θέματος εκλογικού νόμου, υποκρύπτει την επιδίωξη της κυβέρνησης να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι γνωστές και δεδομένες οι διαφωνίες τόσο για την ίδια την απλή αναλογική, όσο και για τη στρατηγική των συμμαχιών που πρέπει να έχει το Κίνημα στο νέο πολιτικό σκηνικό
 http://www.protothema.gr/politics/article/646027/to-pasok-aporriptei-to-meso-aplis-analogikis-flert-apo-ton-suriza/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!