Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο ετοιμάζεται για διαζύγιο με Φάρατζ

Ο ιδρυτής των "Πέντε Αστέρων" Μπέπε Γκρίλο θεωρεί ότι το κίνημά του πρέπει να αλλάξει ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: να εγκαταλείψει δηλαδή τους ευρωσκεπτικιστές του Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ και να «μετακομίσει» στην ευρωοομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών.
Η πρόταση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εγγεγραμμένα μέλη στα Πέντε Αστέρια με ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου, η οποία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πάντως ότι τα μέλη του κινήματος θα επικυρώσουν την απόφαση του Γκρίλο. Ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός με ανάρτησή
του στο Ίντερνετ τόνισε ότι το κόμμα Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ με την νίκη του «leave» στο βρετανικό δημοψήφισμα πέτυχε ουσιαστικά τον πολιτικό του στόχο και ότι οι βρετανοί ευρωβουλευτές κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο δεν θα είναι πλέον μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Παράλληλα, ο Γκρίλο υπογραμμίζει ότι η Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, διαθέτει ήδη 68 ευρωβουλευτές και ότι με την συμμετοχή των Πέντε Αστέρων θα μπορέσει να γίνει η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Εκτιμά, επίσης, ότι «με τον τρόπο αυτό αποκτά κάποιος ένα ειδικό βάρος για τις επιλογές που θα γίνουν στο μέλλον».
Υπάρχουν πάντως και στελέχη των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων), όπως ο βουλευτής Κάρλο Σιμπίλια, που θεωρούν ότι η Ομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών χαρακτηρίζεται από υπερβολικά φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, ο οποίος δεν μπορεί να συμβαδίσει και να εναρμονιστεί με τις κύριες θέσεις της πολιτικής ατζέντας του συγκεκριμένου ιταλικού πολιτικού κινήματος.
http://www.topontiki.gr/article/201740/kinima-pente-asteron-toy-gkrilo-etoimazetai-gia-diazygio-me-faratz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!