Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερντογάν: Τουρκική υπηκοότητα για Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μέρος των Σύρων και Ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα, χωρίς όμως να διευκρινίσει πόσοι θα την λάβουν.
«Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και, σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος εξ αυτών (σ.σ. των Σύρων και των Ιρακινών) θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Διότι μεταξύ των προσφύγων, βρίσκονται άνθρωποι με πολλά προσόντα, υπάρχουν μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί. Ας τους εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε. «Αντί να τους αφήσουμε να εργάζονται παράνομα δεξιά κι αριστερά, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εργαστούν ως πολίτες, ως
παιδιά του έθνους μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
Ο κ. Ερντογάν δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτό, όμως επεσήμανε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να λάβει το μέτρο αυτό ανά πάσα στιγμή».
Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης.
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφερθεί στο σχέδιο αυτό για πρώτη φορά το καλοκαίρι, ανακοίνωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αύξηση των ξενοφοβικών σχολίων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί το μέσο αυτό για να διευρύνει την εκλογική του βάση, την ώρα μάλιστα που επιθυμεί να περάσει μέσω δημοψηφίσματος μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συντάγματος για την μετατροπή της χώρας από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

http://www.naftemporiki.gr/story/1190880

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!