Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δέκα πράγματα που (δεν) θα γίνουν το 2017

Θα ηττηθούν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στη Γερμανία; Θα νικήσει η Λεπέν στη Γαλλία; Θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα; Θα βγούμε στις αγορές ή θα έχουμε νέο Μνημόνιο;

Οι προβλέψεις είναι (μόνο) για τους μάντεις και τους αστρολόγους; Πότε οι ευχές (και ποιες;) υπάρχει πιθανότητα να πιάσουν τόπο; Η, σχεδόν καθολική, απαισιοδοξία μπορεί να αντιστραφεί από ένα-δυο γεγονότα και ποια είναι αυτά;
Σε κάθε ερώτηση υπάρχουν μία ή και περισσότερες απαντήσεις. Εν προκειμένω θα προσπαθήσουμε να τις βγάλουμε μέσα από την «πρόβλεψη» ορισμένων εξελίξεων, που θα έχουμε (ή όχι) το 2017 και ενδέχεται να επηρεάσουν (καθοριστικά ή όχι και τόσο) και τη δική μας πορεία
1. Η Μέρκελ θα ηττηθεί στις εκλογές της Γερμανίας και ο Σόιμπλε θα πάει στο σπίτι του.
2. Η Γαλλία θα περάσει στα χέρια της Μαρίν Λεπέν και θα φύγει από το ευρώ.


3. Θα έχουμε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα (εδώ).
4. Θα χωρίσουν οι δρόμοι Τσίπρα-Καμμένου.
5. Θα δημιουργηθεί ένα (ενιαίο) κόμμα στο Κέντρο του πολιτικούς φάσματος.
6. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ποιες «μεταρρυθμίσεις» θα κάνει, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση.
7. Θα βελτιωθεί η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.
8. Θα γίνει (κάποιο) δημοψήφισμα
9. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές (εδώ).
10.Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2018 ο (τότε) Πρωθυπουργός θα αναγγείλει την έξοδο από το Μνημόνιο (εδώ και εδώ).


Οι απαισιόδοξοι (και ρεαλιστές) εκφράζονται σίγουρα από τη φράση του Αμερικανού ηθοποιού Χάμφρει Μπόγκαρτ: «Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα ώστε να μη μπορούν να χειροτερέψουν». Οι αισιόδοξοι (και, επίσης, ρεαλιστές!) από τον αφορισμό του Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Είμαι αισιόδοξος, γιατί δεν είναι χρήσιμο να είμαι οτιδήποτε άλλο».


Προτιμώ την παρότρυνση του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ: «Ακόμα κι αν ήξερα ότι αύριο ο κόσμος θα εξαφανιζόταν, εγώ θα φύτευα τη μηλιά μου».
Και του χρόνου!


http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341314211-44341314211

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!