Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αποτέφρωση με απλή έγγραφη δήλωση


Picture 0 for Αποτέφρωση με απλή έγγραφη δήλωση
Το «πράσινο» φως για τη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών ανάβει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα ρυθμιστικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Την τροπολογία υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Υγείας Μάκης Βορίδης και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, οι δήμοι θα αποφασίζουν τη δημιουργία των Κέντρων σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλεων. Η κατασκευή των αποτεφρωτηρίων αποκλείεται σε περιοχές αμιγούς και γενικής κατοικίας αλλά και στα πολεοδομικά κέντρα των υφισταμένων εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως.


Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα των Δήμων που διαχειρίζονται κοιμητήρια να ιδρύουν εντός αυτών μονάδες αποτέφρωσης οστών νεκρών με την ίδια διαδικασία. Και αυτό γίνεται, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που ανακύπτουν μετά την εκταφή με την αναζήτηση χώρων για την φύλαξη των οστών.

Τέλος, σύμφωνα με την τροπολογία, για την αποτέφρωση νεκρών ορίζεται ότι «συντάσσεται ληξιαρχική πράξη εντός 60 ημερών από το θάνατο» και αφού προηγουμένως προσκομιστεί έγγραφη δήλωση ή σημείωμα του θανόντος ότι επιθυμούσε την αποτέφρωση της σορού του. Σε διαφορετική περίπτωση, η αίτηση μπορεί να υπογραφεί από τους συζύγους, τους συντρόφους με σύμφωνο συμβίωσης ή από συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...